5 φεστιβάλ φαγητού που περιμένουμε στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες

5 φεστιβάλ φαγητού που περιμένουμε στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες

Βόλτα στα πιο γευστικά φεστιβάλ που έρχονται σε πόλεις και χωριά

Ταξίδι στη γεύση αλλά και την γαστρονομία της Κύπρου και όχι μόνο έρχονται να μας προσφέρουν πέντε διαφορετικά φεστιβάλ με κοινό τους παρονομαστή το φαγητό. Από τα ψάρια στο Ζύγι και το οφτό στο Μενεού μέχρι τις παραδοσιακές πίττες με μέλι στα χωριά Φλάσου και Λινού, δοκιμάζουμε επίσης και ποιοτικό street food στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του που έρχεται στη Λεμεσό.

1

2o Φεστιβάλ Ψαριού, Ζύγι 

Tο 2ο Φεστιβάλ Ψαριού θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 27 Αυγούστου στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου. Στο χώρο θα υπάρχει live link, δραστηριότητες από τη ζωή των ψαράδων, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, μαγειρικές επιδείξεις από 2 αγαπημένα μας πρόσωπα: ο σεφ Χρήστος Χριστοδούλου και η Χρύσω Λέφου. Στο φεστιβάλ θα λειτουργήσουν περίπτερα παραδοσιακών προϊόντων και όλοι θα έχουν την ευκαιρία για γευσιγνωσία. Από το φεστιβάλ δεν θα λείπει η μουσική από τη Βάσω Νικολή και το μουσικό σχήμα Μινωίτες που θα χαρίσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα.

Σάββατο 27 Αυγούστου, Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου, 17:00. 

1

Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου, Μενεού

Το αγαπημένο πιάτο του κυπριακού καλοκαιριού, το οφτό κλέφτικο έχει το δικό του φεστιβάλ που πραγματοποιείται φέτος για 5η χρονιά έπειτα από δύο χρόνια αναβολών λόγω πανδημίας. Το οφτό κλέφτικο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της κυπριακής γαστρονομίας και σερβίρεται σε μεγάλες χαρές και γιορτές αλλά και κάθε καλοκαίρι σε εστιατόρια και ταβέρνες. Πριν από μερικά χρόνια, το αθλητικό σωματείο Αστέρα Μενεού ξεκίνησε να διοργανώνει το Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου με τεράστια επιτυχία και πλήθος κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά τον χώρο διοργάνωσης του φεστιβάλ. Φέτος 500 κιλά κρέατος θα ψηθούν στους φούρνους του φεστιβάλ, μαζί με πατάτες που θα γίνουν λουκούμι. Το οφτό θα σερβίρεται με πουργούρι, σαλάτα και γιαούρτι και θα κοστίζει μαζί με την είσοδο €17 το άτομο. Στον χώρο θα υπάρχουν παγωμένα αναψυκτικά, μπίρες και άλλα αλκοολούχα ποτά. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλαμβάνουν οι: Εύρος Αντωνίου, Στέλα Τερέζα και ο Κρητικός Νίκος Βεζυράκης. 

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Μενεού, Λάρνακα, 20:00. Είσοδος με φαγητό €17. Οι διοργανωτές παρακαλούν το κοινό λόγω αυξημένης ζήτησης να κάνουν κράτηση στο τηλέφωνο 99372362.

1

Street Food Festival Cyprus, Λεμεσός 

H Λεμεσός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο Street Food Festival του νησιού το οποίο για ένα τριήμερο θα μας προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία με γεύσεις και πιάτα από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του Street Food Festival Cyprus που θα λάβει χώρα στη Λεμεσό στις 9, 10, και 11 Σεπτέμβρη στον Ποταμό Γερμασόγειας. Το Street Food Festival Αγίας Νάπας μία μεγάλη ποικιλία από φαγητό του δρόμου με πάνω από 30 διαφορετικά περίπτερα που θα ψήνουν μπροστά σου εκείνη την ώρα ζουμερά μπέργκερ, σουβλάκι, hot dogs, κρέπες, βάφλες και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Παράλληλα, θα περάσεις όμορφα με αγαπημένα μουσικά σχήματα, διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά. 9, 10, και 11 Σεπτέμβρη, Ποταμός Γερμασόγειας. Είσοδος 5 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.  

1

2ο Vegan Fam Festival, Ψεματισμένος

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Κύπρο, στο Πάρκο των Αιωνόβιων Ελαιών στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας, στις 10 Σεπτεμβρίου 2022. Το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο σε βίγκαν αλλά σε όσους ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τους ίδιους αλλά και για τον πλανήτη. Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα και έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού στο ελάχιστο, ενώ οι συσκευασίες μιας χρήσης απουσιάζουν εντελώς. Είναι ανοικτό για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο. Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, Πάρκο των Αιωνόβιων Ελαιών, Ψεματισμένος, Λάρνακα.

6

3ο παραδοσιακό φεστιβαλ «Πίσω στα παλιά...», Λινού-Φλάσου

Ένα ακόμα παραδοσιακό φεστιβάλ στο χωριό έρχεται για να μας φέρει σε επαφή με γεύσεις και αρώματα της κυπριακής γαστρονομίας και ταυτόχρονα να μας διασκεδάσεις με τις μουσικές και τα τραγούδια που προγραμματίζουν οι διοργανωτές του. Τα Κοινοτικά Συμβούλια με τα οργανωμένα σύνολα των κοινοτήτων Φλάσου-Λινού διοργανώνουν το 3ο παραδοσιακό φεστιβαλ με τίτλο «Πίσω στα παλιά...».  Το φεστιβάλ που θα μας φέρει σε επαφή με την κυπριακή ύπαιθρο και γαστρονομία θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορευτικα συγκροτήματα. Ταυτόχρονα όμως το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά πως γίνεται η παρασκευή ψωμιών και να δοκιμάσει κυπριακές γεύσεις όπως πεντανόστιμες πίττες με το μέλι, τζιρτζιλούθκια, τραχανά,ππαλουζε, ρεσι, λουκουμάδες, χαλούμι, και να πιει την παραδοσιακή μας ζιβανία. Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί παιχνίδιτόπος και κατασκευές για τα παιδιά ενώ παράλληλα θα πωλούνται και σουβλάκια. 

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, προαύλιος χώρος δημοτικού σχολείου Λινού-Φλάσου, 14:00. Είσοδος δωρεάν.

Loader