5 μοναδικά φεστιβάλ που θα απολαύσουμε το σαββατοκύριακο στο χωριό και την πόλη

5 μοναδικά φεστιβάλ που θα απολαύσουμε το σαββατοκύριακο στο χωριό και την πόλη

Για όλη την οικογένεια

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα απολαύσουμε 5 μοναδικά φεστιβαλ ιδανικά για όλη την οικογένεια. Ιδιαίτερα φεστιβάλ στο χωριό και την πόλη που θα μας χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές και αναμνήσεις.

World Refugee Day Street Festival - 16 Ιουνίου στην Πλατεία της Φανερωμένης

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 22:00 στην Πλατεία της Φανερωμένης και τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας των Η.Ε για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο και του Δήμου Λευκωσίας.

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να προάγει τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη κοινωνία σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Ελάτε  να απολαύσετε φαγητά από όλο τον κόσμο, να ακούσετε μουσική, να χορέψετε και να ενημερωθείτε για τις δράσεις οργανισμών που αντιπροσωπεύονται από πρόσφυγες και μετανάστες ή που ασχολούνται ενεργά με τα θέματα αυτά. 

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους στέλνοντας μηνύματα αποδοχής, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Συμμετέχουν: UNHCR Cyprus, Hope for Children, Caritas Cyprus, Dignity Centre, European University, CSI, Generation For Change, KISA, LGBTQI+ Africa, MIGS, Accept, Nicosia Municipality Multifunctional Centre,  Oasis/All4Aid, Queer Collective Cyprus, Queer Cyprus, , Cyprus Stop Trafficking, Cardet, Emphasys Centre, Synthesis.

Είσοδος Ελεύθερη

Φεστιβάλ Μόρφου - 17 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλαντζίας

 

Η αγαπημένη αυτή εκδήλωση, ίσως το δημοφιλέστερο Φεστιβάλ της Κύπρου μέχρι και το 1974, μπήκε ξανά δυναμικά στη ζωή μας το 2019 με ανανεωμένο concept και με την προσέλευση του να ξεπερνά τις 2000 άτομα.

Το Φεστιβάλ Μόρφου μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα τριών χρόνων, λόγω της πανδημίας του COVID 19, επιστρέφει με παιχνίδια για παιδιά, face painting, διασκέδαση από το kids Entertainment Factory, παζαράκι χειροποίητων κατασκευών, δραστηριότητες για ενήλικες, show offs, φαγητό και ποτό.  

Στις 20:30 οι Παύλος Παυλίδης και Χαράλαμπος Δαμιανού έρχονται για να κάνουν τους παρευρισκόμενους να γελάσουν μέχρι τελικής πτώσης με ένα Duo Stand-up Comedy Show.

Αποκορύφωμα του φετινού Φεστιβάλ Μόρφου, είναι η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του αμφιθεάτρου στις 21:00, με τη συμμετοχή του καταξιωμένου Έλληνα τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα, τον οποίο θα συνοδεύουν οι Κούλης Θεοδώρου με το μουσικό του σχήμα και η Φρειδερίκη Τομπάζου. 

Η είσοδος τόσο στην εκδήλωση όσο και στη συναυλία θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

43ος Χορός του Κερασιού, Πλατανιστάσα - 17 Ιουνίου, πλατεία του χωριού Πλατανιστάσα, επ. Λεμεσού

H όμορφη Πλατανιστάσα, το χωριό της Πιτσιλιάς, διοργανώνει κι αυτό με την σειρά του κάθε Ιούνιο μία πολύ όμορφη γιορτή αφιερωμένη στο κεράσι. Η γιορτή αποτελεί μία από τις παλαιότερες στην Κύπρο αφού πραγματοποιείται εδώ και 43 χρόνια από το σωματείο «Αχιλλέας Πλατανιστάσας». Ο φετινός χορός του Κερασιού θα λάβει χώρα στην πανέμορφη πλατεία της κοινότητα με τον ιστορικό Ναό του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι και θα απολαύσουμε ζωντανή μουσική, άφθονο φαγητό και ποτό και φυσικά ζουμερά κεράσια. 

Σάββατο 17 Ιουνίου, πλατεία του χωριού Πλατανιστάσα, επ. Λεμεσού, 20:30.

Τιμή Εισόδου: €20 (φαγητό και ποτό)

Για κρατήσεις: 99609200 Ανδρέας Αλωνεύτης.

Στες στράτες του παλιού Τζιαιρού - Γούρρι επαρχία Λευκωσίας στις 18 Ιουνίου

Το γραφικό χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, με τα γοητευτικά στενά δρομάκια του και τα πετρόκτιστα σπιτάκια του ετοιμάζεται να διοργανώσει ξανά το παραδοσιακό φεστιβάλ της κοινότητα "Στες στράτες του παλιού Τζιαιρού". Το φεστιβάλ έχει σαν στόχο να φέρει φίλους, κατοίκους και ξένους στην κοινότητα για να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά της και να μάθουν την ιστορία της. 

Οι διοργανωτές θα μας προσκαλέσουν και φέτος για να ξεναγηθούμε στα δρομάκια του χωριού και να έρθουμε σε επαφή και να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα και προιόντα, να μάθουμε τέχνες και επαγγέλματα που τείνουν να εκλείψουν και να γνωρίσουμε την ομορφιά αυτού του πανέμορφου χωριού. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου από τις 11:00 μέχρι και το απόγευμα στις 19:00. 

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους: 

- Παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων

- Αναπαράσταση παλαιών επαγγελμάτων

- Κατασκευή παραδοσιακών αντικειμένων

- Τρία μουσεία (λαϊκής τέχνης, μελιού και ποδηλάτου)

- Πλούσιο παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα με την ανεπανάληπτη

Βασιλική Χ'' Αδάμου και εξαίσιους μουσικούς

- Παραδοσιακούς χορούς

- Για τους μικρούς μας φίλους: εργαστήριο παιδικού θεάτρου,

κυνήγι θησαυρού, face painting και φουσκωτό.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό.

Πριν την έναρξη του φεστιβάλ ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα τελέσει τα εγκαίνια της λιθόστρωσης του ιστορικού πυρήνα του χωριού.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρέχονται ευκολίες για στάθμευση των οχημάτων και μεταφορά σας από τους χώρους στάθμευσης στο φεστιβάλ δωρεάν με μικρά λεωφορεία.

5ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας - 18 Ιουνίου στην Οδού

Για πέμπτη φορά ετοιμαζόμαστε  να τιμήσουν αυτόν το θησαυρό της φύσης με το φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας το οποίο φιλοξενείται σε ένα από τα μελισσοχώρια της περιοχής, στο γραφικό χωριό της Οδούς, το οποίο είναι και το πιο ορεινό χωριό των μελισσοχωριών.

 Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου και εκεί θα υπάρχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων γαστρονομίας, ομορφιάς και ευεξίας με μέλι. 

Loader