6+1 φεστιβάλ που θα απολαύσουμε το σαββατοκυρίακο

6+1 φεστιβάλ που θα απολαύσουμε το σαββατοκυρίακο

Όλα όσα θα ζήσουμε για ένα διήμερο

Άλλο ένα σαββατοκυρίακο του Σεπτέμβρη είναι εδώ με 6+1 ξεχωριστά, παραδοσιακά και όχι μόνο φεστιβάλ. Ετοιμάσου για μοναδικές στιγμές και εμπειρίες που θα ζήσουμε όλοι μαζί.

Αstromeritis Street Food Festival - 22-24 Σεπτεμβρίου

Πάμε Αστρομερίτη σε ένα πολλά υποσχόμενο τριήμερο φεστιβάλ φαγητού όπου θα συναντήσουμε street food μαγαζιά, ζωντανή μουσική, Djs, ποτό, γλυκό και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Η νεολαία του Αστρομερίτη στα πλαίσια της πολιτιστικής της δράσης θα πραγματοποιήσει στο πρώτο συσκευαστήριο του Αστρομερίτη στις 22-24 Σεπτεμβρίου φεστιβάλ.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι δύο καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε. Η αρχή του φεστιβάλ θα γίνει με τον Hovig ο οποίος υπόσχεται να μας χαρίσει ένα αξέχαστο βράδυ. Ενώ, την τελευταία μέρα του φεστιβάλ έρχεται η εκρηκτική Ανδρομάχη 

Το food festival, έχει ως στόχο να εδραιωθεί αλλά και να δώσει την δυνατότητα στους νέους της κοινότητας να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσα από σύγχρονες πολιτικές. Το μεγάλο αυτό φεστιβάλ θα διοργανωθεί από τους νέους στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία για απασχόληση με τα κοινά αλλά και την συσπείρωση των νέων της Δυτικής Λευκωσίας.

Ετοιμάσου να... Πάμε Καϊμακλι - 23 Σεπτεμβρίου 

Το Πάμε Καϊμακλί Φεστιβάλ 2023 αποσκοπεί στο να ‘φωτίσει’ παλιά ειπωμένες ιστορίες και να γίνει το έναυσμα για καινούρια αφηγήματα να γραφτούν σε χώρους παραδοσιακούς όπως στον οικισμό του Καϊμακλιού.

Φωτίζοντας τα αφηγήματα εκ νέου ή δίνοντας τους ευκαιρία να καταγραφούν για πρώτη φορά, θα αποτελέσει μια φρέσκια προσέγγιση για συμπερίληψη των διάφορων αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων που ζουν στην γειτονιά, αλλά και την σύνδεση των διάφορων κοινωνικών ομάδων όπως των ηλικιωμένων, των μεταναστών αλλά και άλλων όντων. 

Το φεστιβάλ θα ξετυλιχτεί μέσα από  περιπατητικά δρώμενα όπου μέσα από την χρήση του φωτός, της σκιάς και πολυμέσων, θα παρουσιαστούν νέες και παλιές ιστορίες, περφόρμανς , ηχητικές, καλλιτεχνικές και εικαστικές εγκαταστάσεις. Το φως και το σκοτάδι θα αναδιαμορφώσουν τοπία θύμισες και ήχους από μακρινά και κοντινά μέρη συνδέοντας διαφορετικούς κόσμους και άτομα διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων κλπ. Η θεματική του Πάμε Καϊμακλί 2023, αναβιώνει μακρινές αναμνήσεις και δίνει φως στην ανάδυση νέων κόσμων, νέων πραγματικοτήτων, αναγνωρίζοντας και χτίζοντας σχέσεις, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί κάτω από νέο φως γνώριμους και άγνωστους, δημόσιους,  ιδιωτικούς, και ενδιάμεσους τόπους και συνθήκες. 

Με στόχο την συμπεριληπτικότητα, το ΠΚ 2023 διαπραγματεύεται έννοιες της συλλογικής μνήμης, της πολλαπλής ανάγνωσης του τόπου και των βιωμάτων δημιουργώντας μια πλατφόρμα για ανα-Γνώριση  του χώρου. Κρατώντας τον ανοιχτό και συμμετοχικό του χαρακτήρα, στοχεύει φέτος στην δημιουργία  ενός δημιουργικού πλαισίου το οποίο θα αποτελέσει βάση για καλλιτεχνικά δρώμενα, έργα, αφηγήσεις και  εγκαταστάσεις που επαναδιατυπώνουν την ιστορία συνδέοντας μνήμες με ανθρώπους και τόπους, ενώ ταυτόχρονα ανα-πλαισιώνουν την  τοπικότητα με το παγκόσμιο. Οι καινούριες ιστορίες που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του φεστιβάλ αποσκοπούν να ανατρέψουν διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, ρίχνοντας νέο φως, σε χρόνο και τόπο.   

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στην Οδό Αχιλλέως 1021

Φεστιβάλ Γλυκού του Κουταλιού - 24 Σεπτεμβρίου στην Κακοπετριά

Ένα πολύ αγαπημένο φεστιβάλ που τιμά τα γλυκά του κουταλιού της Κύπρου ενανέρχεται δριμύτρο φέτος ξανά στην κοινότητα της Κακοπετριάς.

Το φεστιβάλ έχει κερδίσει  την προσοχή μας με την ποικιλία πεντανόστιμών και διαφορετικών ειδών γλυκών του κουταλιού που συναντούμε εκεί. 

Φέτος, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς ανακοίνωσε την επιστροφή του φεστιβάλ για πέμπτη χρονιά. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

 

 33η Γιορτή του Παλουζέ στη Λόφου - 24 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου

Μια γιορτή ιδιαίτερα φιλική για τα παιδιά με παιδική γωνιά και το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών. Απολαύστε δωρεάν ζεστό ππαλουζέ μέχρι τις 6 μ.μ. και διασκεδάστε με πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ. Συμμετέχει ο Στέφανος Πελεκανής.

Μαζί μας το «Παραδοσιακό Λαογραφικό Εργαστήριο Χορών Κονιών» και ο Πολιτιστικός Όμιλος “Ορμήδεια” ! Θα συμμετέχει και η Δημοτική Χορωδία Ύψωνα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 ,3:30 μ.μ. στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου . Για τους ευρυμαθείς θα υπάρχει έκθεση για την ιστορία του κρασιού.

Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα φαγητών! Υπο την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου. Διοργανωτές: Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου, Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου και Επιτροπή Γυναικών Λόφου.

Γιορτή του παλουζέ - 24 Σεπτεμβρίου στο Σούνι- Ζανατζιά

.

Στην πλατεία της Κοινότητας Σουνιού-Ζανατζιά στην επαρχία Λεμεσού, θα στηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου ένα μοναδικό φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο για παλουζέ και περίπτερα με τοπικά προϊόντα.

Το μουσικό πρόγραμμα θα αναλαμβάνει η Βασιλική Χατζηαδάμου. Στις 16.00 θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί παρέα.

 Φεστιβάλ Χαλουμιού - 24 Σεπτεμβρίου στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινότητας

Η κοινότητα Πραστειό Αυδήμου με παράδοση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων διοργανώνει για άλλη μία φορά το Φεστιβάλ Χαλουμιού.

To διάσημο τυρί της Κύπρου, το χαλούμι τιμάται φέτος σε ένα μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνεται στο χωριό Πραστειό Αυδήμου της επαρχίας Λεμεσού. Το Φεστιβάλ Χαλουμιού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινότητας, στις 16.00.

Θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις δωρεάν φρέσκο και ζεστό χαλούμι και φυσικά θα βρεις περίπτερα που θα πωλούν προϊόντα με βασικό συστατικό το γάλα. 

Ένα φεστιβάλ ιδανικό για όλη την οικογένεια και όχι μόνο.

ΘΕΑΤΡΟ

 

Φεστιβάλ Κωμωδίας - στο θέατρο Ριάλτο 22,23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα τις ημέρες 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου σε μια εορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη γέλιο και χορό. Δείτε λοιπόν πως μας συστήνονται οι Host και Hostess του φεστιβάλ, οι οποίοι θα είναι οι ψυχές αυτής της αξέχαστης εκδήλωσης.

Μίλτος Λακκοτρύπης  -  Host του Open Μic (Πλατεία 22/09): Ο Μιλτιάδης έκανε μια ζωή working αλλά καθόλου networking. Για αυτό και είναι ‘απάκκιρος’. Δηλώνει τύπος υβριδικός, μισός κορμί μισός ψυχή. Τι εννοεί; Ο θεός τζαι η (μισή) ψυσχή του. Πάντως ότι εν μισός κορμί φαίνεται γιατί εν 1,70. Ξεκίνησε το Σταντ απ τάχα από αγάπη για την κωμωδία. Ψέματα. Αν τον δείτε θα καταλάβετε ότι είναι ξεκάθαρη πρόφαση για να λέει δημόσια ποιήματα και τσιαττιστά. Φταίει που έφαε μπαν που βραδιές ποίησης και το φεστιβάλ κατακλυσμού. Έτσι εφορτωθήκαμεν τον εμείς. Ξεκίνησε ως παρουσιαστής των όπεν μαικ για πολλούς λόγους και κυρίως γιατί κανένας άλλος δεν ήθελε να κάνει τον παρουσιαστή. Για να νοιώθει καλύτερα με τον εαυτόν του αυτοαποκαλείται ως υπεύθυνος των τσικό της κωμωδίας. 

Κρίσταλ Χριστοφή - Hostess του Σταντ Απ στην Πλατεία (23/09): Είμαι η Κρίσταλ και όχι δεν είμαι Χρυστάλλα. Η σχέση μου με το σταντ απ ξεκίνησε στα φοιτητικά μου χρόνια μαζί με 2-3 άλλες παράλληλες!! Το 2007 λοιπόν σε ένα μικρό θεατράκι στην Θεσσαλονίκη μαζί με μια ομάδα 3 ατόμων. Λάτρεψα τόσο πολύ την επαφή και την διά δράση με το κοινό που έγινε πλέον σχέση ζωής. Στην Κύπρο λοιπόν το συνέχισα το 2019 γιατί όταν γύρισα το 2010 δεν βρήκα πρόσφορο έδαφος!!! Για μένα το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να κάνεις τον κόσμο να γελά. Και στην Κύπρο έχουμε ένα δύσκολο και challenging κοινό. Οπότε όταν καταφέρνω να παίρνω το γέλιο του κόσμου είναι η δική μου προσωπική επιβράβευση! 

Λούης Πατσαλίδης  -  Host (σκηνή Ριάλτο 23/09): Ξεκίνησα να κάνω stand-up comedy από την ηλικία των…βασικά από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου! Το 2005 έκανα την πρώτη μου παράσταση στην Λευκωσία σε ένα κατάμεστο μπαράκι γεμάτο από 5 συγγενείς πρώτου βαθμού, 4 δεύτερου βαθμού, 3 φίλους και 2 γκαρσόνια! Από τότε μέχρι σήμερα έκανα περισσότερες από 600 παραστάσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά! Το 2018 ανέβασα για πρώτη φορά στην Κύπρο παιδική παράσταση Stand up Comedy για παιδιά 6-12 χρονών. Ο σκοπός πάντα παραμένει ο ίδιος, να περνά το κοινό καλά! 

Κώστας Πρίγκιπας - Host (σκηνή Ριάλτο 24/09): Είμαι 45 χρονων. Παντρεμένος. Με την γυναίκα μου είχαμε αποφασίσει οτι εν θέλουμε μωρά. Τωρά πρέπει να έβρουμε τρόπο να τους το πούμε. Τζαι των θκυό. Είμαι καθηγητής στο επάγγελμα. Αλλά όταν κάμνω παραστάσεις τζαι λαλούν μου «είσαι ένας καθηγητής», εν παίρνω πάνω μου. Αφού εν αλήθκεια. Ξεκίνησα να κάμνω stand up comedy το 2009 σε ενα πολλά μικρό χώρο στην Λευκωσία. Την πρώτη φορά εν εκάλεσα κανένα που εν ήξερα. Ήρταν θείες θείοι , μάνα, τζίρης τζαι ο παππούς μου με το καλό το ακουστικό στο δεξί του αφτί. Το αριστερό του αφτί εν το καλό του, έτσι είπα του να κάτσει ζαβά για να με ακούει καλύτερα. Επιάστηκε το ζινίσσιην του αλλά εν έχασε λέξη. Ήρταν ξαδέρφια , ανηψιούες, κάτι γειτόνοι, που ευγένεια, τζαι οι κολλητοί μου. Επεράσαν ούλλοι τέλεια είπαν μου, ήμουν καταπληκτικός είπαν. Η μάνα μου έφερε μου ανθοδέσμη, ο παπάς μου εγέλαν, ο παππούς μου επέθανε που το γέλιο. Σε 3 μήνες, κυριολεκτικά. Εγώ όμως ξέρω οτι ήταν η σσειρότερη παράσταση της ζωής μου. Αν είχα βίντεο τζείντης νύχτας, θα μπορούσε να παιχτεί σε stand up comedy course για το «τι δεν πρέπει να κάμνεις όταν φκεις στην σκηνή.» Μετά εσυνέχισα τις παραστάσεις με τον Αντρέα Αθανασίου τον αχάνα, που με βοήθησε παρα πολλά. Μετά επήα τηλεόραση τζαι μετά the rest is history. οξα?

Χορηγοί Επικοινωνίας: LOVE RADIO, Netcast Zone, Avant Garde, Limassol Today, Wizguide, Κανάλι 6, ΡΙΚ 

Χορηγοί: The Copy Shop, ΔΙΟΜΗΔΗΣ ψησταριά, EXHIBIT 8 GALLERY, OJO, BLACK BRICK ALL DAY VENUE

Υποστηρικτές: Cyprus Comedy Central, Motion Comedy, CULT experiences, TshirtJunkies.com, Serial Griller, Μαντάμ, HUMOR, Στο Δρόμο Bar, CARAVANE, SOUSOU BAR

 Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη στη πλατεία Ηρώων, 22-24 Σεπτεμβρίου 2023, Λεμεσός 

E-ticket: www.rialto.com.cy

€ 12/10 (€20 Κάρτα Φεστιβάλ / Festival pass)

Ταμείο Θεάτρου: 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-15:00) 

 

Loader