Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών για Παιδιά και Νεαρά Άτομα Mitsikouri

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών για Παιδιά και Νεαρά Άτομα Mitsikouri

Με παραστάσεις από 10 χώρες και έμφαση στη συμπερίληψη, το φεστιβάλ υπόσχεται μαγικές στιγμές για όλη την οικογένεια, από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών για Παιδιά και Νεαρά Άτομα Mitsikouri, που διοργανώνεται από το Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα – ASSITEJ Κύπρου, ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, θα φιλοξενήσει 11 υψηλού επιπέδου παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής από 10 χώρες: Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισλανδία και Φινλανδία. Οι παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 0 έως 18 ετών, προσφέροντας κάτι για όλους.

Το πρόγραμμα και η θεματική της συμπερίληψης

Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να παρουσιάσει στο κυπριακό κοινό τις σύγχρονες τάσεις στις παραστατικές τέχνες για παιδιά και νεαρά άτομα, διεθνώς. Παράλληλα, επιδιώκει να προσφέρει στιγμές συγκίνησης, μαγείας και γέλιου για όλη την οικογένεια. Η θεματική της πρώτης αυτής έκδοσης είναι η συμπερίληψη, με την πλειονότητα των παραστάσεων να ανήκει στην κατηγορία του μη λεκτικού θεάτρου, καθιστώντας τις προσβάσιμες σε κάθε παιδί, ανεξαρτήτως γλώσσας ή ειδικών αναγκών.

Παραστάσεις από όλο τον κόσμο

Οι παραστάσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν παραγωγές από διεθνείς καλλιτέχνες, όπως το «Hermit» από την Ολλανδία, το «FALL and FLOAT» από την Ιρλανδία, και το «Kish Kush» από την Ιταλία. Άλλες παραστάσεις που ξεχωρίζουν είναι το «LIFE a Mudpie» από την Ισλανδία, το «Famiglie» από την Ιταλία, και το «Colourful Games» από τη Λιθουανία, οι οποίες συνδυάζουν διαφορετικές μορφές τέχνης όπως το σωματικό θέατρο και το χορό. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με την παράσταση «Όλα τα υπέροχα πράγματα», ενώ από την Ελλάδα θα παρουσιαστεί το μουσικό έργο «Ζωολογικός ήχος» του Γιώργη Χριστοδούλου.

Χώροι διεξαγωγής και εισιτήρια

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε επτά διαφορετικούς χώρους, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λεύκαρα, ενώ η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου από την ιστοσελίδα της SoldOut Tickets. Οι παραστάσεις στη Λεμεσό θα είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του Θεάτρου Ριάλτο. Επιπλέον, το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα, με εργαστήρια, συζητήσεις και διαλέξεις, απευθυνόμενες τόσο σε παιδιά και γονείς, όσο και σε επαγγελματίες του χώρου και εκπαιδευτικούς.

Η τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην Πλατεία του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας, παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού, ενώ το λογότυπο της διοργάνωσης έχει σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο Κύπριο καλλιτέχνη Γιώργο Τσαγκάρη.

Το φεστιβάλ επιχορηγείται από το Πρόγραμμα ΚΥΠΡΙΑ του Υφυπουργείου Πολιτισμού, με θεσμικό συνεργάτη την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, και υπόσχεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις παραστατικές τέχνες στην Κύπρο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Loader