Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το 4ο Φεστιβάλ Τρύγου στην Παναγιά

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το 4ο Φεστιβάλ Τρύγου στην Παναγιά

Ζήστε τη μαγεία της κυπριακής φύσης και του παραδοσιακού τρύγου

Η κοινότητα Παναγιάς της επαρχίας Πάφου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το 4ο Φεστιβάλ Τρύγου, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Η Παναγιά, γνωστή για τους αμπελώνες της και την παράδοση στην παραγωγή κρασιού και προϊόντων από σταφύλι, προσκαλεί ντόπιους και επισκέπτες σε μια γιορτή αφιερωμένη στον τρύγο.

Το φεστιβάλ ξεκινά με την αναπαράσταση του τρύγου σε αμπελώνα, όπου με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, τα σταφύλια μαζεύονται και τοποθετούνται σε κοφίνια πάνω σε γαϊδουράκια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παραδοσιακό «μπούκωμα» για ξεκούραση.

Στη συνέχεια, στην πλατεία του χωριού, τα σταφύλια τοποθετούνται στην πατήστρα για να πατηθούν και να βγει ο φρέσκος χυμός τους, με ζωντανή μουσική να συνοδεύει τη διαδικασία.

Στην πλατεία θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα, ζωντανή απόσταξη ζιβανίας, και προσφορά δωρεάν σταφυλιού και κρασιού στους επισκέπτες. Θα υπάρχει επίσης ειδική χορογραφία αφιερωμένη στον τρύγο, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από κυπριακή παραδοσιακή μουσική με το σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ και την Άντρη Καραντώνη στο τραγούδι.

Για όσους επιθυμούν, υπάρχουν διαθέσιμα ταβερνάκια και καφέ στην περιοχή για μεσημεριανό.

Η ΕΤΑΠ Πάφου, υποστηρικτής της εκδήλωσης, καλεί το κοινό να αγκαλιάσει αυτή τη μοναδική γιορτή και να απολαύσει ένα όμορφο ταξίδι στην κυπριακή ύπαιθρο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 26811500 / 99384439, email: [email protected]

  προγραμμα

 

Loader