Το Animafest επιστρέφει και καλεί καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή

Το Animafest επιστρέφει και καλεί καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή

To 23o φεστιβάλ πλησιάζει!

Το Countryside Animafest Cyprus, το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου, ανακοινώνει την πρόσκληση υποβολής ταινιών καI καλεί καλλιτέχνες να συμμετάσχουν με τις ταινίες τους.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει μια επιλογή από τις τελευταίες παραγωγές του κόσμου, με επίκεντρο τις ανεξάρτητες, μη εμπορικές ταινίες. Το Countryside Animafest Cyprus, είναι ένα από τα μακροβιότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Κύπρο και λαμβάνει χώρα στο χωριό Σαλαμιού, μια μικρή αγροτική κοινότητα στην ορεινή ενδοχώρα της Πάφου. Αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό του φεστιβάλ έχει συμβάλει σημαντικά στην εκτίμηση του ανεξάρτητου κινηματογράφου Animation στην Κύπρο από ένα πολύ ευρύ φάσμα κοινού και έχει αναζωογονήσει πολλές μικρές αγροτικές κοινότητες σε όλη τη χώρα.

Οι ταινίες μπορούν να υποβληθούν στις παρακάτω κατηγορίες:

       1.Διεθνείς αφηγηματικές ταινίες μικρού μήκους 

 International Narrative Shorts (Grand Prix – Dimitri Eipides)

       2. Διεθνείς μη αφηγηματικές ταινίες μικρού μήκους 

International Non-Narrative Shorts (Grand Prix – Dimitri Eipides)

       3. Διεθνείς παιδικές ταινίες μικρού μήκους 

           International Children Shorts

       4. Εθνικές (κυπριακές) ταινίες μικρού μήκους 

           National (Cyprus) Shorts

Δεν υπάρχει χρέωση συμμετοχής. 

 

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ 

ανιμαφεστ

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε από τον Γιώργο Τσαγγάρη τον Γιάγκο Χατζιηγιάννη και τον Δημήτρη Εϊπίδη το 2002 στην αυλή της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή ως το πρώτο μικρό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Κύπρου στο μικρό χωριό Πλατανίστεια της επαρχίας Λεμεσού. Αρχικά το φεστιβάλ ονομαζόταν το Μικρό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Αργότερα μετονομάστηκε σε Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο – Όψεις του Κόσμου, το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο και εστιάζει αποκλειστικά στην τέχνη του καλλιτεχνικού ανεξάρτητου σινεμά Animation. To Φεστιβάλ γεννήθηκε στην Κυπριακή ύπαιθρο, γεγονός που το χαρακτηρίζει μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο και διεθνώς.

Καθώς το κοινό έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, το φεστιβάλ έχει μετακινηθεί σε διάφορα χωριά και πόλεις για να φιλοξενήσει το μεγάλο αριθμό θεατών. Το πολυσυλλεκτικό κοινό που συνεχίζει να προσελκύει το Φεστιβάλ καλύπτει όλο το κοινωνικό φάσμα.

Περισσότερες πληροφορίες:  animafest.com.cy

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

Loader