Έρχεται το 53ο Φεστιβάλ Τσακιστής Ελιάς στο Τσέρι

Έρχεται το 53ο Φεστιβάλ Τσακιστής Ελιάς στο Τσέρι

Ο αγαπημένος θεσμός επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ Τσακιστής Ελιάς αποτελεί το μακροβιότερο πολιτιστικό γεγονός στο Δήμο του Τσερίου, με παράδοση που ξεπερνά τα 50 χρόνια.

Η ετήσια εκδήλωση είναι ένας τοπικός θεσμός που έχει αγκαλιαστεί τόσο από το σύνολο των δημοτών της περιοχής, αλλά και από πολλούς επισκέπτες. 

Τα τελευταία χρόνια, η διοργάνωση επιχειρεί να προβάλει κομμάτια της λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς του τόπου μας, παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα, τα οποία πρόκειται ή έχουν ήδη εκλείψει. Είναι ίσως από τις λίγες ευκαιρίες που δίνονται στους νεότερους να ζήσουν από κοντά κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης και στους παλαιότερους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια.

Το Τσέρι εντάχθηκε το 2019 στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO λόγω της ελιάς του. Ο λόγος που το φεστιβάλ φέρει την ονομασία «Τσακιστή Ελιά» είναι γιατί αυτή την περίοδο ξεκινά η συγκομιδή της πράσινης ελιάς, η οποία κατά κύριο λόγο γίνεται τσακιστή.

Στο 53ο Φεστιβάλ Τσακιστής Ελιάς θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα, ‘αφθονο φαγητό και ποτό,  και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα. Η είσοδος στον χώρο είναι δωρεάν και προτείνεται κράτηση. 

Διοργανωτής: Αναγέννηση Τσερίου

Για κρατήσεις: 99888887

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 | 20:00 | Κεντρική Πλατεία (δίπλα από την παλιά εκκλησία των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας).

festival elias

Πηγή Poster

Loader