Φοινί: To 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Λουκουμιού είναι γεγονός

Φοινί: To 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Λουκουμιού είναι γεγονός

Παραδοσιακά εδέσματα, χορός, τραγούδι, δραστηριότητες για παιδιά και πολλά άλλα, μας περιμένουν στο γραφικό χωριό του Τροόδους αυτήν την Κυριακή

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού μας προσκαλεί στο πρώτο Παγκύπριο Φεστιβάλ Λουκουμιού στην κεντρική πλατεία του χωριού!

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 από τις 11:00  μέχρι 19:00, στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού, θα γιορτάζει το Φοινιώτικο Λουκούμι!

Εκ μέρους της Βιοτεχνίας κατασκευή Φοινιώτικου Λουκουμιά «OURANIA M.D. PILAVAKI», η κύρια Ουρανία θα παρουσιάσει μία νέα γεύση Φοινιώτικου Λουκουμιού, την οποία δεν πρέπει να χάσετε..

Το μουσικό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 15:30 – 19:00, σε παραδοσιακούς κυπριακούς ρυθμούς παρέα με την Βασιλική Χατζηαδάμου και τους μουσικούς της.

Παράλληλα ένα μίνι παζαράκι θα πλαισιώσει τη γιορτή, από ντόπιους, όπου θα διαθέσουν τις πραμάτειες τους προς πώληση. Θα διατίθενται Φοινιώτικα λουκούμια, σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες και άλλα Φοινιώτικα παραδοσιακά εδέσματα.

Φοινιώτες αγγειοπλάστες και αγγειοπλάστριες θα κατασκευάζουν επί τόπου παραδοσιακά πήλινα αγγεία χαρακτηριστικά δείγματα της Φοινιώτικης παραδοσιακής αγγειοπλαστικής τεχνοτροπίας. Θα γίνεται επίσης επίδειξη κατασκευής και δέσιμο της περίφημης χειροποίητης Φοινιώτικης ξύλινης καρέκλας.

Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει φουσκωτό με μία κοπέλα να τους παρακολουθεί έτσι ώστε να παίξουν με τους φίλους τους και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους, με ασφάλεια. Επίσης για τα μικρά και.. τα μεγάλα παιδιά θα υπάρχει τρενάκι που θα κάνει το γύρο του Φοινιού!

Διοργανωτής: Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 | 11:00 - 19:00 | Κεντρική Πλατεία του Φοινιού

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader