Η Δορά ετοιμάζεται για το 7ο Φεστιβάλ Ανά-Βιώματα

Η Δορά ετοιμάζεται για το 7ο Φεστιβάλ Ανά-Βιώματα

Το γραφικό χωριό της Λεμεσού ανακοίνωσε την 7η διοργάνωση τον Μάιο

Χτισμένη στις πλαγιές του όρους Κορδύλα, η Δορά είναι ένα από τα πιο γραφικά οινοχώρια της επαρχίας Λεμεσού. Από το χωριό μπορείτε να απολαύσετε εντυπωσιακή πανοραμική θέα στους γύρω αμπελώνες.

Κάντε μια χαλαρή βόλτα στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού για να εκτιμήσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Αριστοτεχνικά πετρόχτιστα σπίτια, με κυρτές ξύλινες εξώπορτες, κρεμαστά μπαλκόνια, πλακόστρωτες αυλές γεμάτες λουλούδια και βότανα. Όταν φτάσετε στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού κάντε μια στάση και απολαύστε έναν κυπριακό καφέ και παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια. Στη συνέχεια, μπορείτε να περπατήσετε ανηφορικά προς την εκκλησία της Φωτολάμπουσας, η οποία βρίσκεται κοντά στην αφετηρία του Μονοπατιού της Φύσης του χωριού. Εδώ είναι η καλύτερη θέα της γύρω περιοχής.

Το Φεστιβάλ του χωριού προσφέρει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε εργαστήρια που σχετίζονται με την παράδοση και να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές. Επιλέξτε ανάμεσα σε έναν περίπατο στο Μονοπάτι της Φύσης Κορδύλα (στις 10:00), Βιωματικά Εργαστήρια Κλωστοϋφαντουργίας, Κοσμηματοπωλεία και ζωγραφική, αγορά με παραδοσιακά προϊόντα (μεταξύ 10:00 – 19:00), Αναβίωση τρύγου, Απόσταξη Ζιβανίας, Παλουζές και Χαλούμι κάνοντας Επιδείξεις (στις 11:00), ζύμωμα και ψήσιμο ψωμιού σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο (στις 16:00), Ξενάγηση/ Περίπατος του χωριού (στις 17:30). Οι ντόπιοι θα προσφέρουν δωρεάν γευσιγνωσίες παλουζών, αρτοσκευασμάτων με σιρόπι σταφυλιού, ζιβανίας και χαλουμιού. Θα υπάρχει επίσης ζωντανή παράσταση Κυπριακής Μουσικής, παραδοσιακών χορών και τραγουδιών (13:30 – 18:00).

7

Loader