Η Σαλαμιού μας προσκαλεί στη Γιορτή του Παλουζέ με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια

Η Σαλαμιού μας προσκαλεί στη Γιορτή του Παλουζέ με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια

Μία γιορτή που πραγματοποιείται στην κοινότητα από το 1994

Η γραφική κοινότητα της Σαλαμιούς της επαρχίας Πάφου διοργανώνει την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι τη δική της καθιερωμένη Γιορτή του Παλουζέ με ζωντανή μουσική, κυπριακούς χορούς, φαγητό και ποτό.

Η γιορτή του Ππαλουζέ στην Σαλαμιού ξεκίνησε το 1994 και συνεχίζεται ανελλιπώς έκτοτε με μόνη διακοπή τα δύο τελευταία χρόνια λόγω κορονοϊού. Ένας θεσμός για την κοινότητα που ελκύει επισκέπτες από όλες της περιοχές της Κύπρου.

 

Η Σαλαμιού έχει να επιδείξει ομορφιές που περιλαμβάνουν φυσικό και δομημένο περιβάλλον, και παραμένει ζωντανή οργανώνοντας και φέτος ποικίλες εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο. Από το 2010 λειτουργεί στην κοινότητα Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι φετινές εκδηλώσεις περιλάμβαναν δύο θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές με την παρουσία εκεί του Animation Festival που είναι διεθνής θεσμός, συναυλία με αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο, ρεμπέτικη βραδιά και άλλες μικρότερες εκδηλώσεις. 

Η Σαλαμιού αγωνίζεται με πείσμα κόντρα στις δυσκολίες που φέρνει η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, διατηρώντας την παράδοση και τον πολιτισμό μας, με αναντικατάστατο κεφάλαιο τους ανθρώπους της.

Info

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, πλατεία Σαλαμιού, Πάφος, 12:00.  

Loader