Λεμεσός: Ετοιμαστείτε για την 63η γιορτή του κρασιού που πλησιάζει!

Λεμεσός: Ετοιμαστείτε για την 63η γιορτή του κρασιού που πλησιάζει!

Ο «Βρακάς», η εμβληματική φιγούρα της κυπριακής παράδοσης τοποθετήθηκε στο Δημόσιο Κήπο

Οι προετοιμασίες της 63η Γιορτής του Κρασιού ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο παραδοσιακό και ιδιαίτερα συμβολικό τρόπο.

Ο «Βρακάς» η εμβληματική φιγούρα της κυπριακής παράδοσης, πήρε τη θέση του στον χώρο του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού με τη συνοδεία τραγουδιών του κρασιού, ερμηνευμένα από τη χορωδία «Αρίωνες», δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά και κέφι.

«Η Γιορτή του Κρασιού που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2024  είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Λεμεσού, με βαθιές ρίζες στην παράδοση και τη λαϊκή κουλτούρα. Με τη συμμετοχή κόσμου από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, η γιορτή αυτή αναδεικνύει την οινοποιητική παράδοση της Κύπρου, προσφέροντας γευστικές δοκιμές κρασιών, τοπικά εδέσματα και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα» ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης. Επισήμανε μάλιστα ότι φέτος θα παραχθούν 1000 συλλεκτικές μπουκάλες κουμανταρίας. Σημειώνεται ότι φέτος, έχει κηρυχθεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού έτος κουμανταρίας.

Η εικόνα του «Βρακά» στον Δημόσιο Κήπο συμβολίζει τη σύνδεση της γιορτής με τις παραδόσεις και τις ρίζες της Λεμεσού, ενώ τα τραγούδια της χορωδίας γεμίζουν τον χώρο με παραδοσιακούς ήχους, δίνοντας τον παλμό για την έναρξη μιας ακόμη επιτυχημένης χρονιάς της Γιορτής του Κρασιού.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της μεγάλης ετήσιας γιορτής. 

γιορτη κρασιου

Πηγή φωτογραφιών & κειμένου

Loader