Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος στη Γιορτή του Μανιταριού στα όμορφα Σπήλια

Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος στη Γιορτή του Μανιταριού στα όμορφα Σπήλια

Η όμορφη κοινότητα της Κοιλάδας της Σολέας μας προσκαλεί και φέτος στην ξεχωριστή διήμερη γιορτή της με άρωμα παράδοσης και ξεχωριστές γεύσεις από μανιτάρια

Από το 2018, το μικρό χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας Σπήλια, που το συναντάμε στην Κοιλάδα της Σολέας στη διαδρομή μας για το Τρόοδος, διοργανώνει ένα πολύ ξεχωριστό φεστιβάλ που αναδεικνύει ένα πολύ αγαπημένο προϊόν, το μανιτάρι.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σπηλιών συνδιοργανώνει λοιπόν για άλλη μία χρονιά με την Kyriakides Mushrooms και τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου την 5η Γιορτή Μανιταριού και μας υπόσχονται πως θα περάσουμε ένα αξέχαστο και κυρίως εύγευστο διήμερο. Μία γιορτή που «τιμά» όλα τα μανιτάρια που τόσο απλόχερα μας δίνει η φύση, αλλά και μανιτάρια καλλιέργειας, τα οποία ο κόσμος έχει την χαρά να γεύεται ολόφρεσκα σε λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή τους.

7

7

7

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στην όμορφη κοινότητα των Σπήλιων με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

7

7

Μια γιορτή με παγκόσμιο ρεκόρ

Στην περσινή Γιορτή Μανιταριού η κοινότητα Σπηλιών, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και η Kyriakides Mushrooms κατασκεύασαν το μεγαλύτερο τηγάνι που έχει δει ποτέ κανείς με διάμετρο 4 μέτρων! Το τηγάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία της Γιορτής και χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σωτέ μανιταριών με συνολικό βάρος τα 1210 κιλα! Και έτσι έγινε με την Κύπρο να γράφει ιστορία! 

7

7

Φέτος, μαζί με τους καταπληκτικούς σεφ από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, το τεράααστιο τηγάνι θα πάρει και πάλι τη θέση του πρωταγωνιστή στη γιορτή και οι διοργανωτές θα μαγειρέψουν με πολλή αγάπη ένα τεράστιο κριθαρότο μανιταριών! Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πιάτου αυτού θα δοθούν στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» αλλά και στο Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα», για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας με σπάνιες παθήσεις.

Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε εκεί Μπέργκερ Μανιταριών, Μανιτάρια Πορτομπέλο στο χυλό, γλάσο σόγιας, πικάντικη μαγιονέζα, Μανιτάρια Σιτάκε με σάλτσα Χόι-Σιν, σε ψωμάκια ατμού με Ασιατική λαχανοσαλάτα και τραγανό κρεμμύδι, Γύρο με μανιτάρια Πλευρώτους και τζατζίκι, Μεξικάνικα Τάκος μανιταριών με γουακαμόλε και ξινή κρέμα, Τηγανιά Βασιλικών Πλευρώτους και Μανιταρόσουπα. 

7

Δραστηριότητες για τα παιδιά

Τα παιδιά θα απολαύσουν ιδιαίτερα την 5η ετήσια Γιορτή Μανιταριού αφού οι διοργανωτές θα φέρουν στον χώρο των εκδηλώσεων φουσκωτά κάστρα, face painting, ταχυδακτυλουργούς και μάγους! Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από επιδέξιους ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, που θα σας ενθουσιάσουν με τα κόλπα τους, αλλά και το Bumblebee, το θρυλικό Transformer, το οποίο θα είναι μαζί μας για να το γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι και να έχουν την ευκαιρία να ποζάρουν μαζί του!

 

7

Αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00 Έναρξη

12:00 – 14:00 Live Link και μουσική από το Κανάλι 6

14:00 – 14:30 Επίσημη έναρξη και Ομιλίες

14:30 – 15:00 Μουσική ψυχαγωγία από DJ

15:00 Η Άννα Χρυσάνθου μας ταξιδεύει με τη φωνή της

18:00 Η Αννίτα Κωνσταντίνου και το μουσικό της σχήμα, μας ψυχαγωγούν με τα μοναδικά ακούσματά τους

ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

11:00 Έναρξη

11:00 – 13:00 Μουσική ψυχαγωγία από τον DJ Φάνη Κρίγκο

13:00 Ο Βύρωνας Πότσος με τη φωνή του μας ταξιδεύει σε μουσικά μονοπάτια

15:00 O Μάριος Μελέκης ανεβάζει ρυθμούς και το γλέντι απογειώνεται

17:30 Οι Παπιγιόν band με τη Μαρία Θεοδότου μπαίνουν δυναμικά και μας φτιάχνουν το κέφι με παλιά κι αγαπημένα, αλλά και καινούργια όμορφα τραγούδια, ανεβάζοντας την εορταστική μας διάθεση

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

 

7

Loader