Πάμε φεστιβάλ το σαββατοκύριακο: 8 διαφορετικές επιλογές για όλη την οικογένεια

Πάμε φεστιβάλ το σαββατοκύριακο: 8 διαφορετικές επιλογές για όλη την οικογένεια

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν σε όμορφες διοργανώσεις κι αυτό το weekend στην πόλη και στα ορεινά

Αποχαιρετάμε τον Οκτώβριο με 8 διαφορετικές επιλογές από διασκεδαστικά, παραδοσιακά και μη φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο.

9

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικής, Παραλίμνι

Η Συμφωνική Μπάντα Αρμονία Δήμου Παραλιμνίου σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικής Ορχήστρας στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2023. Συμμετέχουν η Συμφωνική Μπάντα "Lyre Val d' Is" Dijon Γαλλίας και η Συμφωνική Μπάντα "Αρμονία" Δήμου Παραλιμνίου. Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, 19:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Παραλιμνίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία για το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικής Ορχήστρας ενώ το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 και οι δύο Φιλαρμονικές Μπάντες θα συμμετάσχουν στην Επαρχιακή Παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Σημειώνεται ότι η Συμφωνική Μπάντα "Lyre Val d' Is" Dijon Γαλλίας θα συμμετάσχει μαζί με τη Συμφωνική Μπάντα "Αρμονία" Δήμου Παραλιμνίου σε όλες τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (Έπαρση Σημαίας, Κατάθεση Στεφάνων, Επαρχιακή Παρέλαση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι).ωΗ είσοδος στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικής Ορχήστρας είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 27 (19:00)-Σάββατο 28 Οκτωβρίου (11:00), Αμφιθέατρο Δήμου Παραλιμνίου.

9

 

3η Έκθεση Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας, Αγία Νάπα

Το τριήμερο 27-29 Οκτωβρίου, χιλιάδες λάτρεις του Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά δυσεύρετα και ανεκτίμητης αξίας μοντέλα. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η Έκθεση τις δύο προηγούμενες χρονιές, ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει την 3η Έκθεση Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας από την Παρασκευή 27/10 μέχρι και την Κυριακή 29/10/2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στάθμευσης του Λυκείου Ελληνίδων. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Έντιμος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφειάδης, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίουκαι στις 7:00μμ Το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ περιλαμβάνει Ελληνική και ξένη μουσική με τραγούδια που θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι DJ`S της περιοχής, καθώς επίσης χορευτικές ομάδες και FireShow. Παρασκευή 27 (06:00 -11:00), Σάββατο 28 (11:00-23:00), Κυριακή 29 Οκτωβρίου (11:00-23:00), σημείο συνάντησης χώρος στάθμευσης Λυκείου Ελληνίδων, Αγία Νάπα. 

9

Φεστιβάλ Halloween Pumpkin, Λινόπετρα, Λεμεσός

Σε ρυθμούς Halloween βρισκόμαστε αυτό το σαββατοκύριακο με μία γιορτή στη Λεμεσό να μας προσκαλεί να περάσουμε όμορφα. Πάμε στον κόσμο του Φεστιβάλ Halloween Pumpkin, όπου το πνεύμα του Halloween ζωντανεύει με μαγευτική μουσική, πνευματώδεις χορούς και θαύματα κολοκύθας! Εκεί τα παιδιά θα περάσουν όμορφα με πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις. 

Παρασκευή 27 - Κυριακή 29 Οκτωβρίου 10:00-20:00, Απέναντι από Jumbo Λινόπετρας, Λεμεσός. Είσοδος: €2.00. (Τα έσοδα προσφέρονται στον Ραδιομαραθώνιο). Τηλ: 70070059.

9

Φεστιβάλ Παράδοσης «Τ’ Άη Δημητριού», Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου Μαραθάσας διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ παράδοσης «Τ’ Άη Δημητριού». Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στο κέντρο του χωριού και έχει στο επίκεντρο του την παραδοσιακή αγγειοπλαστική του κόκκινου πηλού η οποία περιλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Παράλληλα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα αναδειχθούν και παραδοσιακά προϊόντα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν την παραδοσιακή αγγειοπλαστική του κόκκινου πηλού και να συμμετέχουν σε μια βιωματική διαδικασία με το πλάσιμο του πηλού και την κατασκευή αγγείων. Παράλληλα οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν το παραδοσιακό βούτημα του σουτζιούκου, την παρασκευή παλουζέ και τραχανά. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα ενώ στο φεστιβάλ θα πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα, κυρίως της περιοχής Μαραθάσας. Στο φεστιβάλ θα υπάρχει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Όμιλο «Χρυσοσπηλιώτισσα Δευτεράς», πλούσιο φαγητό και ποτό. Το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρου Ξενοφώντος ενώ χορηγός είναι το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας, Λεμεσός, 11.00.

9

Off Road Festival All Star, Λεμεσός 

Ένα αλλιώτικο φεστιβάλ για τους φίλους της δράσης και της ταχύτητας έρχεται το Σάββατο. Πρόκειται για το 2ο Off Road Festival All Star που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στην ΕΤΚΟ στη Λεμεσό. Εκεί θα απολαύσουμε 4 διαφορετικούς DJs, σόου με φωτιά, FMX με τον θρυλικό Izoo από τη Γαλλία, ακροβατικά, 3 αναβάτες να εκτελούν ακροβατικά, σόου μάχης Bike Mafia, νόστιμο street food και ποτά. Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ΕΤΚΟ, Λεμεσός, 14:00. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

1ο Φεστιβάλ Κυπριακής Παράδοσης, Λεμεσός

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Κυπριακής Παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου από τις 10.00-18.30 στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής. Στο χώρο θα απολαύσεις από λουκουμάδες και αρκατένα, μέχρι κουλούρια, κούπες, σούβλα, δάχτυλα, παλουζέ, λουκούμι Φοινιώτικο, τραχανά, σουτζούκο, τσαμαρέλα, γλυκά του κουταλιού κ.ά. Επίσης θα υπάρχουν παραδοσιακοί τεχνίτες οι οποίοι θα παρασκευάζουν τσέστους και καλάθια, καθώς επίσης και παραδοσιακά εδέσματα. Επίσης θα υπάρχει πρόγραμμα με μουσικές και χορούς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Κυριακή 29 Οκτωβρίου, προαύλιο χώρο Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής, Λεμεσός, 10:00.

9

10η Πολιτιστική Εκδήλωση Παραδοσιακών Προϊόντων, Χανδριά 

Το μικρό χωριό Χανδριά της επαρχίας Λεμεσού διοργάνωνει τη δική του γιορτή παραδοσιακών προϊόντων αυτό το σαββατοκύριακο. Η κοινότητα μας προσκαλεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο Πάρκο του Ζαβού για την 10η Πολιτιστική Εκδήλωση Παραδοσιακών Προϊόντων. Οι διοργανωτές έχουν φτιάξει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από τις 11:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Εκεί, θα έρθουμε σε επαφή με τον τόπο, τα προϊόντα του, θα έχουμε την ευκαιρία να τα γευτούμε, να τα γνωρίσουμε και να αγοράσουμε. Δεν θα λείπει η διασκέδαση, οι παραδοσιακοί χοροί, οι δραστηριότητες για παιδιά και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και μία έκθεση φωτογραφίας. 

Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Πάρκο Ζαβού Χανδριά, επ. Λεμεσού, 11.00.

9

Γιορτή του Παλουζέ στα Σπήλια

Το όμορφο χωριουδάκι της Σολέας μετά την επιτυχημένη Γιορτή του Μανιταριού ετοιμάζεται για την 12η Γιορτή του Παλουζέ στις 29 Οκτωβρίου. Ένα ακόμα γραφικό χωριό της Κύπρου, αυτή την φορά από την επαρχία Λευκωσία διοργανώνει την γιορτή του παλουζέ την περίοδο του τρύγου. Το όμορφο χωριουδάκι της Σολέας για άλλη μία χρονιά θα μας κεράσει παλουζέ και θα μας φιλέψει με παραδοσιακά προϊόντα. Για άλλη μία χρονιά ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών και Κουρδάλων, διοργανώνουν στις 29 Οκτωβρίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα πανέμορφο χώρο της Κρυάς Βρύσης στα Σπήλια τη 12η Γιορτή του Παλουζέ για να περάσουμε όλοι μαζί ένα ξεχωριστό πρωινό Κυριακής. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ζεστό παλουζέ που θα μας προσφέρει το φεστιβάλ, παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση, φαγητό και δροσερό καθαρό αέρα. Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Σπήλια, 11:00.  

Loader