Πάμε στο 2ο Φεστιβάλ Παραγεμωστού στην Ορούντα

Πάμε στο 2ο Φεστιβάλ Παραγεμωστού στην Ορούντα

Το μικρό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε το εκλεκτό τους πιάτο

Το μικρό χωριό της Ορούντας απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την Λευκωσία και από φέτος διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραγεμωστού, του πεντανόστιμου γεμιστού δηλαδή που τόσο αγαπάμε.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 στην όμορφη κοινότητα της Λευκωσίας που έχει ως στόχο να προβάλει την γαστρονομία και τα προϊόντα της Ορούντας. 

Το Κέντρο Νεότητος Ορούντας, λοιπόν, μας προσκαλεί στο 2ο Φεστιβάλ Παραγεμωστού και Παραδοσιακών Γεύσεων Ορούντας στο χωριό την Κυριακή 10 Νοεμβρίου από τις 11:00 -18:00.

Σημειώνεται πως το παραγεμωστό αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ορουντιώτικης κουζίνας. Ένα παραδοσιακό φαγητό που μόνο όσοι το γευτούν μπορούν να αναγνωρίσουν τη γευστική του αξία.. Πρόκειται για ένα πιάτο με βασικά συστατικά το ρύζι και το αρνί (με κανέλα και νερό) που ψήνεται για περισσότερες από 8 ώρες σε ξυλόφουρνο. Στο χωριό συνηθίζεται να παρασκευάζεται κάθε Πάσχα και κάθε Χριστούγεννα καθώς φέρει έντονο άρωμα παράδοσης.

Στο φεστιβάλ θα δοκιμάσουμε δωρεάν παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα, το φημισμένο παραγεμωστό, ζεστό τραχανά, ζιβανία, κρασί, σιουσιούκο και αλλαντικά. Στην παρέα θα βρίσκεται και η αγαπημένη σε όλους μας τηλεμαγείρισσα, Χρύσω Λέφου! 

Θα βρείτε επίσης σουβλάκια, λουκουμάδες και πουρέκια, ζωντανή μουσική, όπως επίσης και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Είσοδος: €5 (παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν). 

παραγεμωστο

μουσικη ορουντα

Πηγή φωτογραφιών

Loader