Πάμε στο μοναδικό ετήσιο διήμερο φεστιβάλ της Κύπρου για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία

Πάμε στο μοναδικό ετήσιο διήμερο φεστιβάλ της Κύπρου για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία

Ένα πρόγραμμα γεμάτο συναρπαστικές δραστηριότητες με το όραμα μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας με ισότιμη συνύπαρξη

Το Access for All Festival εμπνέεται από το όραμα μία ισότιμης συνύπαρξης, διάδρασης, συνδημιουργίας και συνεργασίας μεταξύ αρτιμελών ατόμων και ατόμων με αναπηρία.

Το όραμα αυτό βασίζεται στην ιδέα, ότι σε μια κοινωνία που διέπεται από στοιχειώδεις αρχές δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, καμία δεξιότητα και κανένα ενδιαφέρον οποιουδήποτε ατόμου δεν μπορεί να αφήνονται αναξιοποίητα.

Με σημαία του το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην αυτοέκφραση και την προσωπική ανάπτυξη, το Access for All Festival στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αποπεριθωριοποίησης των ατόμων με αναπηρία και συμβάλλει στην ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν την αναπηρική κοινότητα.

Στόχος και αποστολή του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και η ενημέρωση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής & των επαγγελματιών σχετικά με την ένταξη, τη συμμετοχή, την προσβασιμότητα, και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε τοπικό/ περιφερειακό επίπεδο, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί πρακτικά η ποιότητα ζωής τους.

Το Φεστιβάλ 𝘼𝘾𝘾𝙀𝙎𝙎 𝙁𝙤𝙧 𝘼𝙡𝙡 διοργανώνεται από το RESET, το CSI Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας, και το Cyprus 3X3.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Access for All Festival θα περιλαμβάνει 3on3 καλαθόσφαιρα, παραολυμπιακά αθλήματα, θεατρικά έργα, ενημερωτικά περίπτερα, εργαστήρια, ανθρώπινη βιβλιοθήκη, μουσική, χορωδίες, χειροτεχνίες, κλπ.

access for all

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ πάτα εδώ.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Πλατεία του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

poster

Loader