Τρεις Φωνές: Θεατρική παράσταση για την εμπειρία της μητρότητας

Τρεις Φωνές: Θεατρική παράσταση για την εμπειρία της μητρότητας

Μια παράσταση βασισμένη σε έργα της Σύλβια Πλαθ και μαρτυρίες γυναικών, που εξερευνά την κύηση, τον τοκετό και τη λοχεία μέσα από τη γυναικεία οπτική

Η θεατρική περφόρμανς «Τρεις Φωνές» επικεντρώνεται στο κεφάλαιο της εγκυμοσύνης, εστιάζοντας στην γυναικεία οπτική, στο γυναικείο σώμα και την γυναικεία εμπειρία.

Με όχημα την ποιητική σύνθεση της Αγγλίδας ποιήτριας Σύλβια Πλαθ «Τρεις Γυναίκες: Ένα Ποίημα για Τρεις Φωνές» που γράφτηκε το 1962, αλλά και μαρτυρίες ανώνυμων γυναικών που μοιράστηκαν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους μέσω ερωτηματολογίου, τρεις γυναίκες ηθοποιοί, εξερευνούν τη διαδικασία της κύησης, του τοκετού και της λοχείας και το κοινωνικό πλαίσιο που τις περιβάλλει. Χρησιμοποιώντας ένα μωσαϊκό τεχνικών-έρευνα, διακειμενικότητα, προσωπική αφήγηση, μουσική, ηχοτοπίο, κίνηση-η περφόρμανς φιλοδοξεί να ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με το κοινό όσον αφορά τις κοινωνικές αντιλήψεις, τις προκαταλήψεις και τις νοοτροπίες που επικρατούν σε σχέση με αυτά τα θέματα.

Η περφόρμανς αποτελεί μέρος του προγράμματος “ ΔΩΜΑΤΙΑ” - Χώρος φιλοξενίας και υποστήριξης καλλιτεχνών στο ΚΤΗΡΙΟΝ 53. 

Ταυτότητα παράστασης:

Σύλληψη/Επεξεργασία Κειμένου/Εκτέλεση: Κρίστη Χαραλάμπους, Ιωάννα Κορδάτου, Μαριλύ Μήλια.

Μέντορας: Μαρία Ιόλη Καρολίδου

Ευχαριστούμε την σκηνοθέτρια Δανάη Στυλιανού για την δωρεάν παραχώρηση του ντοκιμαντέρ “Birth days”, για σκοπούς έρευνας της παράστασής μας.

Οργάνωση Παραγωγής: ΚΤΗΡΙΟΝ 53

Παραστάσεις: 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 

Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 

στις 20:30

*  Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, 

μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, θα ακολουθήσει  συζήτηση με θέμα:  “Κύηση, τοκετός, λοχεία: Πώς δημιουργούμε 

ασφαλείς χώρους για μοίρασμα της γυναικείας εμπειρίας”. Όταν ο κοινωνικός περίγυρος απαγορεύει, ακυρώνει, αμφισβητεί, μειώνει το γυναικείο βίωμα, όταν  η εμπειρία της κύησης και του τοκετού ιατρικοποιείται, τότε οι ίδιες 

γυναίκες βρίσκουν τρόπους -με δικές τους πρωτοβουλίες- να δημιουργούν χώρους αμοιβαίας αποδοχής, στήριξης, κατανόησης και έκφρασης της κάθε φωνής. Μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί η σύσταση του Οργανισμού «Birth Forward». Εκ μέρους του «Birth Forward» θα συμμετέχουν η Μαργαρίτα Καψού (Γενική Διευθύντρια -CEO) και η Ιόλη Ορφανίδη Ετεοκλέους (Εκπρόσωπος Τύπου). 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η σκηνοθέτρια  Μαρία Ιόλη Καρολίδου.  

Loader