4+1 τρόποι για να κάνεις το βιογραφικό σου πιο ελκυστικό

4+1 τρόποι για να κάνεις το βιογραφικό σου πιο ελκυστικό

Ίσως έχεις διαβάσει πολλά άρθρα στη ζωή σου για το πώς να χτίσεις ένα σωστό βιογραφικό, απ’ το τι πρέπει να συμπεριλάβεις οπωσδήποτε μέχρι τι γραμματοσειρά και χρώμα να επιλέξεις! Όμως, υπάρχουν και μερικά τριγύρω πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό βιογραφικό και είναι καλό να τα έχεις υπόψιν!

Σύμφωνα με στοιχεία, οι recruiters ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3 έως 6 λεπτά στο κάθε βιογραφικό. Αυτό σημαίνει ότι έχεις κατά μέσο όρο 4-5 λεπτά για να τους πείσεις ότι είσαι ο ιδανικός υποψήφιος!

Οι περισσότεροι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων λένε ότι εκτιμούν την ουσία έναντι του στιλ κι αυτά είναι 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις!

5 μυστικά για ένα καλύτερο και πιο εντυπωσιακό βιογραφικό

Βεβαιώσου ότι υπάρχει fit με την εταιρεία και τη θέση εργασίας

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτιάξεις ένα ψεύτικο βιογραφικό, αλλά πάντα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τις αλλαγές που μπορεί να χρειαστούν ανάλογα με τη θέση και τον κλάδο αλλά και την εκάστοτε εταιρεία. Αν για παράδειγμα, έχεις ένα πλούσιο βιογραφικό με διάφορες θέσεις Μάρκετινγκ απ’ τις οποίες έχεις περάσει, φρόντισε να αναδείξεις περισσότερο εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στο job description.

Αν δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο επαφής μεταξύ του βιογραφικού σου και της θέσης εργασίας, είναι καλύτερα να μην κάνεις αίτηση παρά να γράψεις κάποιο ψέμα.

εντυπωσιακό βιογραφικό

Χρειάζεσαι ένα ισχυρό μήνυμα

Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις απ’ τους υπόλοιπους; Βάλτο στην κορυφή του βιογραφικού σου!

΄Εχεις δει ότι μερικά βιογραφικά ξεκινούν με 4-5 προτάσεις; Δοκίμασέ το κι εσύ, αλλά γράφοντας κάτι συγκεκριμένο κι όχι αερολογίες απλά για να γεμίσεις τις γραμμές.

Χρειάζεσαι ένα μήνυμα για κάθε θέση εργασίας απ’ την οποία έχεις περάσει

Τι έκανες; Ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος σου; Και πώς αυτά που έκανες σχετίζονται με τις δεξιότητές σου κι αυτό που είσαι σήμερα;

Αυτο που επίσης δεν πρέπει να ξεχνάς είναι και η σύνδεση με το αρχικό σου μήνυμα. Δηλαδή, εάν στο βασικό σου μήνυμα αναφέρεις ότι είσαι καλός στη διαχείριση ομάδων, πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να το βρει και στις θέσεις εργασίας απ’ τις οποίες έχεις περάσει.

Βάλε σε bullets τα επιτεύγματά σου

Μια σωστή δομή κάνει πολύ πιο εύκολη τη δουλειά των recruiters που θα κοιτάξουν το βιογραφικό σου. Το να είναι οργανωμένα και ευδιάκριτα τα key points, είναι κάτι που θα εκτιμηθεί!

Επομένως, εκεί που μιλάς για όσα έχεις κάνει σε κάθε θέση, βάλε τα βασικά σημεία σε bullets. Κι εδώ θα σου δώσουμε και μια επιπλέον συμβουλή: Όλες οι κουκκίδες προτίμησε να ξεκινούν με μια λέξη ή ένα ρήμα δράσης.

εντυπωσιακό βιογραφικό

Διάβασε ξανά και ξανά το βιογραφικό σου

Πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσεις λάθη απροσεξίας, ορθογραφικά, συντακτικά κτλ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Όσο δυνατό κι αν είναι το βιογραφικό σου από άποψη περιεχομένου, δεν θα πάει πουθενά εάν δεν είναι όλα σωστά γραμμένα και είναι γεμάτο λάθη. Δεν θέλεις κανείς που θα το διαβάσει να αγχωθεί για το πόσο προσεκτικός ή όχι είσαι στη δουλειά σου.

Πηγή 

Loader