Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή: Τι κάνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να ξεχωρίζει

Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή: Τι κάνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να ξεχωρίζει

Αν θέλεις να ακολουθήσεις μια επαγγελματική σταδιοδρομία γεμάτη άθληση και υγεία, τότε μόλις βρήκες το σωστό μέρος για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Η άθληση πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αφού τα οφέλη της για την υγεία του οργανισμού μας είναι πολλαπλά. To θετικό είναι πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξανόμενη στροφή της νέας γενιάς (και όχι μόνο) προς έναν πιο υγιεινό και αθλητικό τρόπο ζωής. Όλο και περισσότερα άτομα βάζουν τη γυμναστική στο πρόγραμμά τους, δείχνουν ενδιαφέρον για τη βελτίωση του σώματός τους ή αποφασίζουν να ασχοληθούν ενεργά με κάποιο άθλημα.

Αυτή η εξέλιξη έχει μετατρέψει και το επάγγελμα του γυμναστή, σε ένα από τα πιο περιζήτητα αυτή τη στιγμή. Βλέπεις, πίσω από την επιτυχημένη πορεία κάθε επαγγελματικής αθλητικής ομάδας, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, είτε σε κάθε άλλο άθλημα, κρύβεται ένα επιτελείο επιστημόνων, που βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την προετοιμασία και την αποκατάσταση του κάθε αθλητή, με τις απαραίτητες προσαρμογές στις ανάγκες του.

Παράλληλα, οι σπουδές στην αθλητική επιστήμη επιλέγονται από όλο και περισσότερους νέους, με το όνειρο μιας επαγγελματικής καριέρας στην αθλητική βιομηχανία, που αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο.

Τα πλεονεκτήματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Και ερχόμαστε τώρα στο βασικό ερώτημα πολλών υποψήφιων φοιτητών, «πού θα σπουδάσω Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή». Αν και οι επιλογές είναι πολλές, υπάρχει μία που ξεχωρίζει συγκριτικά με τις υπόλοιπες, χάρη στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει σε κάθε φοιτητή της. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την επιλογή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου, δίνει βάση στο κομμάτι της πρακτικής γνώσης και κατάρτισης που ενδυναμώνει σημαντικά τις δεξιότητες των αποφοίτων του. Διαθέτει το δικό του, υπερσύγχρονο εργομετρικό κέντρο, ενώ συνεργάζεται και με το γυμναστήριο New Life Health Center, τοποθετώντας τους φοιτητές του στο πεδίο της δράσης, σε συνθήκες ρεαλιστικής επαγγελματικής καθημερινότητας στο πεδίο των αθλητικών επιστημών. Το υπερσύγχρονο εργομετρικό κέντρο στήριξε ένα μεγάλο αριθμό Κυπρίων Αθλητών που θα συμμετάσχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

Η θεωρητική γνώση δεν εγκλωβίζεται σε τόμους γραπτής ύλης, αλλά παίρνει ζωή και κρατά ψηλό το ενδιαφέρον των φοιτητών αφού αυτά που διδάσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας τα εφαρμόζουν στην πράξη. Επίσης, πρακτική και εργαστηριακή άσκηση προσφέρεται σε εννιά διαφορετικά μαθήματα, προσδίδοντας στους φοιτητές σημαντικό επαγγελματικό πλεονέκτημα.

 

 

Οι ειδικότητες που μπορεί να επιλέξει κανείς

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός», οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις κατευθύνσεις του «Αγωνιστικού Αθλητισμού - Προπονητικής» και της «Άσκησης και Υγείας», καθώς και της «Ελεύθερης Προσαρμογής», προκειμένου να εστιάσουν στα δικά τους ενδιαφέροντα και επαγγελματικούς στόχους. Αξίζει ακόμα να σημειωθείς πως αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που παρέχει ειδικότητα σε κάποιο άθλημα όπως Ποδόσφαιρο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση, Κολύμβηση, Πυγμαχία-Kick Boxing, Ενόργανη γυμναστική κ.λπ για τους φοιτητές που θα επιλέξουν την κατεύθυνση του Αγωνιστικού Αθλητισμού-Προπονητικής.

Από εκεί κι έπειτα, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ με την πρακτική κατάρτιση που τους παρέχει το Πανεπιστήμιο σε σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, σωματεία, ακαδημίες, κέντρα φυσικής κατάστασης και κέντρα αποκατάστασης, προετοιμάζονται κατάλληλα για άμεση απασχόληση.

Η εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις προτίμησης χιλιάδων νέων που θέλουν να στραφούν στις αθλητικές σπουδές, ωστόσο η εμπειρία κάποιου εκεί φοιτητή δεν ολοκληρώνεται μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας. Το πρόγραμμα τονίζει την ερευνητική δραστηριοποίηση και δικτύωση των φοιτητών μέσω συμμετοχής σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και δράσεις διεθνούς κινητικότητας. Επιπρόσθετα η βιωματική μάθηση ενδυναμώνεται με την συμμετοχή φοιτητών σε διαδικασίες επιστημονικής υποστήριξης σε αθλητές υψηλού επιπέδου στο άρτια εξοπλισμένο Εργομετρικό Κέντρο που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Ένας ακόμη αρκετά σημαντικός παράγοντας που κάνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να ξεχωρίζει και δεν πρέπει να τον ξεχνάμε, είναι πως προσφέρει στους νέους που θα το επιλέξουν, τη φοιτητική ζωή που ονειρεύονται. Γεμάτη χρώμα, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με εστίες δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη για άνετη και ευχάριστη διαμονή, και την προσέγγιση κάθε πεδίου σπουδών με σεβασμό στα ισχύοντα πρότυπα καινοτομίας, που εφαρμόζονται στα καλύτερα πανεπιστήμια Ευρώπης, και Αμερικής.

Αν, λοιπόν, θέλεις να ασχοληθείς ενεργά με ένα επάγγελμα που γνωρίζει άνθιση και ταυτόχρονα θέλεις να απολαύσεις κάθε δυνατό πλεονέκτημα που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε αυτό το ταξίδι, επισκέψου την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/  για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών ή επικοινωνήστε μαζί τους στο [email protected]  και στο 22713000.

 

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2021 στις 4 Οκτωβρίου 2021.

 

hdhdh

Loader