Δημιουργώντας όνειρα με την Porsche

Δημιουργώντας όνειρα με την Porsche

Ο Χρύσανθος Τζιαπούρας, ένας κορυφαίος Κύπριος δημιουργός, από μικρό παιδί κυνηγά τα όνειρά του. Κάθε φορά που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της Porsche του, είναι μια μικρή υπενθύμιση πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Της Μαρίας Γεωργίου

Αρχική δημοσίευση MyLife

Είναι σχεδόν μαγικό... Όποτε ο Χρύσανθος Τζιαπούρας κρατά στα χέρια του το τιμόνι της Porsche του, είναι σαν να γίνεται και πάλι 9 χρονών. Πιάνει τον εαυτό του να "μεταμορφώνεται" σε εκείνο το αθώο αγόρι που αντίκρισε για πρώτη φορά μια Porsche να διασχίζει τον δρόμο. Δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι ήταν. Το μόνο που ήξερε ήταν πως μια μέρα ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα γινόταν δικό του. Και τα κατάφερε! Γιατί ο Χρύσανθος Τζιαπούρας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Με πείσμα, θέληση, μεθοδοτικότητα, υπομονή και σκληρή δουλειά. 

Στην αναζήτηση της επιτυχίας, είναι καίριας σημασίας να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν πρέπει να κάνεις όνειρα. Κάθε άλλο. Χρειάζεται να τολμάς. Άλλωστε, μέσα από τις αποτυχίες, θα έρθει στο τέλος η επιτυχία!

Αυτό πρεσβεύει και ο Χρύσανθος Τζιαπούρας. Ένας άνθρωπος που καθημερινά δημιουργεί από το μηδέν μικρά κομψοτεχνήματα. Όπως επισημαίνει ο ίδιος: "Ένα κόσμημα δεν πρέπει να είναι απλά αρεστό. Πρέπει να αγγίζει την τελειότητα. Να είναι ικανό να κερδίζει όλα τα βλέμματα. Για την κατασκευή του απαιτείται χρόνος, κόπος, λεπτομέρεια και αγάπη. Στα κoσμήματα δίνεται έμφαση στον σχεδιασμό, τις καμπύλες, τα σχήματα, τα χρώματα και τα υλικά. Σε αυτό το επάγγελμα είναι καθήκον μας να δουλεύουμε με τα καλύτερα υλικά, πολύτιμες πέτρες, διαμάντια, χρυσό". 

Οι περισσότεροι πελάτες απευθύνονται στον φημισμένο σχεδιαστή κοσμημάτων έχοντας τα δικά τους σχέδια κατά νου. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο, καθιστά κάθε χειροποίητο κόσμημα, μοναδικό! Aκολούθως, καλείται κάθε φορά να αντιμετωπίσει την ίδια πρόκληση. Μέσα από απλές γραμμές σε ένα άψυχο χαρτί, να δημιουργήσει ένα κόσμημα, που δεν είναι απλά ένα αντικείμενο. Είναι ένα σύμβολο αγάπης, οικογένειας, δέσμευσης. 

Γι΄αυτό χρειάζεται να αντιληφθεί πλήρως τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη του, προκειμένου να τις ικανοποιήσει. Η δική του ηθική ικανοποίηση, έρχεται μόλις παραδώσει το κόσμημα που έχει δημιουργήσει, βλέποντας τον πελάτη ακόμη πιο ενθουσιασμένο απ' ό,τι με την αρχική σκέψη. Αυτό σημαίνει ότι κατάφερε να τον αφουγκραστεί και να εξελίσσει την ιδέα του σε κάτι χειροπιαστό, που θα τον συντροφεύει μια ολόκληρη ζωή! 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Gabby Thomas: Η νευροβιολόγος του Harvard που έβαλε στόχο να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο 

tziapouras

Οπότε, αν το σκεφτείς, οι ίδιες ακριβώς λεπτομέρειες είναι που κάνουν τόσα χρόνια την Porsche  να ξεχωρίζει...Η ποιότητα των υλικών, οι καμπύλες, τα χρώματα, ο άρτιος σχεδιασμός. Καθόλου τυχαίο που είναι συνώνυμο της τελειότητας, της κομψότητας και της πολυτέλειας!

Εξ ου και η συνεργασία μεταξύ του Porsche Center Cyprus με τον Χρύσανθο Τζιαπούρα ήρθε ως φυσική εξέλιξη. Η A.I. Motokinisi Ltdεπίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο, δημιούργησε και υλοποίησε μια σειρά από βίντεο, με πρωταγωνιστές νέες ηγετικές φυσιογνωμίες της Κύπρου από τον τομέα της δημιουργίας. Σκοπός να αναδειχθούν μέσα από αυτά τα εξαιρετικά καλαίσθητα βίντεο, οι ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τις επιτυχίες τους, με το brand της Porsche. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Allyson Felix: Η Ολυμπιονίκης που στηρίζει οικονομικά τις μητέρες που αγωνίζονται στο Τόκιο 

tziapouras

Όπως ομολογεί στο δικό του βίντεο -το πρώτο της σειράς- ο διευθυντής των κοσμηματοπωλείων Χρυσούλλης Τζιαπούρας, Χρύσανθος Τζιαπούρας, η απόφασή του να αποκτήσει τη δική του Porsche πάρθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν ζήτησε καν test drive. Γιατί; Γιατί ήταν απολύτως σίγουρος ότι αυτό ήθελε. 

Μάλιστα, αυτό είναι κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα. Τις δύσκολες μέρες, πέρα από τη γυμναστική που τον ηρεμεί, μόλις κάτσει πίσω από το τιμόνι, όλα αλλάζουν. Νιώθει εκείνο το πολύτιμο αίσθημα της ελευθερίας. Ότι όλα είναι πιθανά. Λες και είναι ξανά 9 ετών, που όλος ο κόσμος απλωνόταν μπροστά του, έτοιμος να τον εξερευνήσει. Και κάνει όνειρα, όπως τότε που ήταν μικρός. Λες και δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Με τη μόνη διαφορά ότι ένα από τα όνειρά του, να αποκτήσει τη δική του Porsche, έγινε πραγματικότητα. Τίποτα λοιπόν δεν είναι ακατόρθωτο. Φτάνει να το προσπαθήσεις! 

Το βίντεο με τίτλο «Δημιουργώντας όνειρα» εστιάζει στην προσωπική ιστορία του ΧρύσανθουΤζιαπούρα, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και μας θυμίζει ότι πρέπει πάντα να κυνηγάμε τα όνειρά μας! 

Loader