Είναι ο Jason ο πιο possible ταβερνιάρης στην Κύπρο;

Είναι ο Jason ο πιο possible ταβερνιάρης στην Κύπρο;

Όταν η παραδοσιακή κουζίνα σε στέλνει στους εφτά ουρανούς

Είμαι ο Γεώργιος Ιάσωνος και έχω το καφενείο στους Αγίους Βαβατσινιάς, το λεγόμενο Στέκκι της Πείνας, μας λέει εντελώς αυθόρμητα και με τον αέρα ενός ανθρώπου που απλά ξέρει, ο κύριος Γεώργιος Ιάσωνος (άλλος Jason) από το χωριό Αγίοι Βαβατσινιάς στα βουνά της Λάρνακας.

Μπαίνοντας τις προάλλες συμπτωματικά στο καφενείο του, ιδέα δεν είχαμε τι απροσδόκητα θεόσταλτη εμπειρία μας περίμενε μέσα. Ήταν απλά μεσημέρι, πεινούσαμε και θέλαμε να μάθουμε εάν υπάρχει καμιά ανοιχτή ταβέρνα στα πέριξ.

«Κάτσετε, μάνα μου, κάτσετε», μας είπε αμέσως ο Jason, υποδεικνύοντας μας το ένα από τα δύο τραπέζια που υπάρχουν στον μικρούλη χώρο, ο οποίος ζεσταίνεται από old- school ξυλόσομπα και που η κουζίνα όπου φτιάχνονται τα διάφορα είναι ένα με δύο μέτρα απόσταση από το σημείο που κάθισες.

Και στη συνέχεια αρχίζουν, έτσι απλά και ωραία, να έρχονται τα διάφορα, επιβεβαιώνοντας πως το  φολκλόρ χωρίς γραφικότητα μπορεί ακόμη και σήμερα να υπάρξει και στέλνοντάς μας ταυτόχρονα στους εφτά ουρανούς, τόσο για την ειλικρίνεια της όλης υπόθεσης όσο και  για τις αυθεντικές γεύσεις και φιλοξενία.

«Σερβίρουμε φαγιά της ώρας, χαλούμι, αφκά, λουκάνικο, λούντζα ενώ αν μας το παραγγείλετε από την προηγούμενη μέρα κάμνουμε τζαι σούβλες. Το τζαιρό του τζιηνυού κάμνουμε περτίτζι χογλαστό τζαι κανένα λαό….Αν τυχόν έρτει κανένας τζαι εν με έβρει εδώ, το τηλέφωνο μου είναι στον πίνακα έξω, τηλεφωνάτε μου τζαι έρκουμαι» μας λέει ο Jason στο βίντεο:

Φωτογραφίες:

Loader