Είσαι για επίσκεψη στη Σκάλα του Μιλάνου;

Είσαι για επίσκεψη στη Σκάλα του Μιλάνου;

Το φημισμένο Teatro alla Scala, όπου έκαναν πρεμιέρα μερικά από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου, συνεχίζει να λειτουργεί, έστω και από τα σπίτια των καλλιτεχνών, εν αναμονή της ημέρας που θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο κοινό.

Οι επισκέπτες του Google Arts & Culture μπορούν, πλέον, να θαυμάσουν από την οθόνη του υπολογιστή τους -σε ανάλυση και λεπτομέρεια που ίσως ξεπερνά ακόμη και τη φυσική επίσκεψη, τη Σκάλα του Μιλάνου.

Μπορούν να περιηγηθούν στο φημισμένο λυρικό θέατρο της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1778, μέσα από τις σελίδες της πλατφόρμας πολιτισμού.

Μπορεί οι πτήσεις προς τη βόρεια Ιταλία να έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας που έπληξε με μεγάλη δριμύτητα τις πόλεις της Λομβαρδίας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η καλλιτεχνική δραστηριότητα έπαψε. Το φημισμένο Teatro alla Scala, όπου έκαναν πρεμιέρα μερικά από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου, συνεχίζει να λειτουργεί, έστω και από τα σπίτια των καλλιτεχνών, εν αναμονή της ημέρας που θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο κοινό.

Μέχρι τότε –μάλλον το φθινόπωρο, αν όλα πάνε καλά- οι φίλοι της κλασικής μουσικής θα πρέπει να αρκεστούν στα ψηφιακά «καθίσματα» για να νιώσουν κάτι από το ρίγος των θεατών που πλημμυρίζουν την μεγαλοπρεπή αίθουσα πριν από κάθε παράσταση.

Το κοινό μπορεί να θαυμάσει από κοντά τον περίτεχνο διάκοσμο, να εξερευνήσει τα παρασκήνια και να απολαύσει μια από τις ωραιότερες άριες από την όπερα του Βέρντι «Simon Boccanegra», σε «σπιτική» εκτέλεση από 92 σολίστ και λυρικούς τραγουδιστές από 5 χώρες.

Πηγή 

Loader