Επιστρέφει το ClimateLaunchpad

Επιστρέφει το ClimateLaunchpad

Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης επιστρέφει για 8η συνεχή χρονιά

Μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και ερευνητές καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης.

Το ClimateLaunchpad, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης , επιστρέφει και φέτος ψάχνοντας για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας και καινοτομίας. Όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ιδέες τους μέχρι τις 26 Απριλίου, 2021 μέσω της ιστοσελίδας http://climatelaunchpad.org/application-form/.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των συμμετεχόντων και εκπαιδευτών στον διαγωνισμό, το ΕΙΤ Climate-KIC, η κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, θα υλοποιήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον διαγωνισμό εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Με τη μετατροπή αυτή, το ClimateLaunchpad συμβάλλει ακόμη περισσότερο  στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφού, όχι μόνο προσφέρει τα εφόδια και τις γνώσεις σε νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες να αναπτύξουν τη πράσινή τους ιδέα, αλλά κάνει και το διαγωνισμό ακόμη φιλικότερο προς το περιβάλλον.  

Ο διαγωνισμός θεσπίστηκε για να βοηθήσει όσους επιθυμούν να μετατρέψουν τις πράσινες ιδέες τους σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, και επικροτεί τις καινοτομίες σε θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης, της διατροφής και της γεωργίας, του νερού, των μεταφορών, της βιομηχανικής τεχνολογίας ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. 

Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad στην Κύπρο είναι για ακόμη μια χρονιά η Chrysalis LEAP, η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών. 

Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad διεξάγεται από το ΕΙΤ Climate-KIC και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2014 με μόλις 11 συμμετέχουσες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, ενώ φέτος έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση start-ups από 55 χώρες παγκοσμίως.

Οι ομάδες που θα επιλεχθούν θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” και έξι εκπαιδευτικές συνεδρίες για να προετοιμαστούν για τον Εθνικό Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Κύπρο. Οι τρείς κορυφαίοι φιναλίστ κάθε χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον Περιφερειακό Τελικό και στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία διεκδικήσουν μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο διαδικτυακά, παρουσιάζοντας την ιδέα τους ενώπιον διεθνούς κριτικής επιτροπής. 

Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για έβδομη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. Ο κ. Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC επανέλαβε τη δέσμευση του οργανισμού για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, δηλώνοντας ότι «Η κλιματική αλλαγή αναδεικνύεται ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, στηρίζουμε ενεργά πρωτοβουλίες και οργανισμούς που στόχο έχουν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης». 

Μέγας Xορηγός του προγράμματος για έκτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). Η κα. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου της BSM, τόνισε την σημαντικότητα τέτοιου είδους πρωτοβουλιών και δήλωσε πως: «Η BSM στηρίζει με υπερηφάνεια το ClimateLaunchpad για πέμπτη συνεχή χρονιά. Έχουμε δει πολλές καινοτόμες ιδέες να συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας λύσεις σε μια πληθώρα προβλημάτων που σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή. Με την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων να είναι η νέα πραγματικότητα, ανυπομονούμε να δούμε νέες, ανατρεπτικές ιδέες για τη περαιτέρω μείωση της ρύπανσης.

Loader