Επιτυχία το φετινό φεστιβάλ Erasmus (αν και διαδικτυακό)

Επιτυχία το φετινό φεστιβάλ Erasmus (αν και διαδικτυακό)

Στo πλαίσιo των εορτασμών των #ErasmusDays2020, το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Erasmus, το οποίο για πρώτη φορά έλαβε χώρα διαδικτυακά!

Κύριο σλόγκαν της φετινής εκδήλωσης ήταν το Erasmus+ Moving Forward θέλοντας να μεταφέρει στο ευρύ κοινό εν καιρώ COVID-19 το θετικό πνεύμα για συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη μέσω των ευκαιριών που προσφέρει το Πρόγραμμα Εrasmus.

Όλες οι δραστηριότητες του Erasmus+ Virtual Festival έλαβαν χώρα από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2020 δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα και οργανισμούς να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αναδείξουν τα σχέδια που υλοποίησαν και υλοποιούν σε όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα.

γαγ

Ο εορτασμός των ημερών Εrasmus ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 2020 με μία ζωντανή  συζήτηση που έλαβε χώρα στα πλαίσια της εκπομπής ΕU4U με κύριους ομιλητές τους Δρ Στυλιανό Μαυρομούστακο, Διευθυντή του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης, κύριο Πρόδρομο Αλαμπρίτη, Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίους Κύπρου και κύριο Ιερόθεο Παπαδόπουλο, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της ζωντανής συζήτησης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το Πρόγραμμα Erasmus+, τις ευκαιρίες που προσφέρει σε μαθητές, φοιτητές, νέους, ενήλικες, εκπαιδευτές και εκπαιδευτικούς, το όφελος από τη συμμετοχή αλλά και τις νέες προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Στις 16 Οκτωβρίου 2020, πέντε διαδικτυακές εκπαιδεύσεις και ανοικτές συζητήσεις από δικαιούχους του Προγράμματος καθώς και φορείς χάραξης πολιτικής υλοποιήθηκαν, καλύπτοντας διάφορες θεματικές και απευθυνόμενες σε διάφορες ομάδες στόχους. 

φαφαφ

To Φεστιβάλ ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του στις 17 Οκτωβρίου 2020 σε κλίμα εορταστικό και με σειρά εκδηλώσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος καθώς και το ευρύ κοινό. Λειτουργοί του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και ΟΝΕΚ συναγωνίστηκαν με δικαιούχους του προγράμματος στο ψυχαγωγικό και ενημερωτικό κουΐζ  «Ο πιο Δυνατός Ευρωπαίος» συνοδευόμενο με μουσικό πρόγραμμα από τους Λουκά Γιώρκα και Παπιγιόν.

Όλες οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ προβάλλονταν μέσα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των Εθνικών Υπηρεσιών, ενώ οι τελετές έναρξης και λήξης μεταδίδονταν και τηλεοπτικά από το ΡΙΚ2 και από το ΡΙΚ sat. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ
 

Loader