Εθνική διάκριση για την Δρ. Νατάσα Χρίστου ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς»

Εθνική διάκριση για την Δρ. Νατάσα Χρίστου ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς»

Ψηφίζουμε δράσεις που καθορίζουν ένα λαμπρότερο μέλλον

Είναι η Κύπρια που εκτός από αρχιτέκτονας, ακαδημαϊκός και entrepreneur, είναι και η γυναίκα στην οποία αξίζει να στρέψουμε για άλλη μία φορά το βλέμμα, αφού ως πνεύμα που ποτέ δεν εφησυχάζει, κατάφερε μέσα από τη δράση της να φέρει την Κύπρο στο προσκήνιο…με άκρως θετικό τρόπο.

Της Νίκολα Καρατζιά
 
Ο λόγος για την Δρ. Νατάσα Χρίστου, που διακρίθηκε ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» στο Εθνικό Επίπεδο του διεθνούς διαγωνισμού Global Startup Awards. Με τη νίκη αυτή, προωθείται στο επόμενο επίπεδο -Regional Level-, όπου διαγωνίζεται με χώρες της Νότιας Ευρώπης (Κύπρος, Ελλάδα, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία) και μάλιστα αποτελεί τη μοναδική εκπρόσωπο της χώρας μας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Όπως η ίδια δήλωσε στο Impossible Works: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, που η διάκριση η οποία έλαβα από το Madame Figaro της Κύπρου ως Woman of the Year in Innovation, συνεχίζεται σε παγκόσμιο διαγωνισμό. Η πρόσκληση να συμμετέχω ως η μοναδική εκπρόσωπος της Κύπρου στην κατηγορία "Female Role Model of the Year" των Global Start-up Awards, μου δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και ευγνωμοσύνη. Σημαντικό επίσης, είναι πως συναγωνίζομαι με 4 εξαιρετικές γυναίκες και εύχομαι από καρδιάς σε όλες μας καλή επιτυχία. Είναι ιδιαίτερη τιμή μου, να με τιμήσει ο κόσμος με την ψήφο του, για να δημιουργήσουμε μαζί δράσεις που καθορίζουν ένα καλύτερο μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δρ. Νατάσα Χρίστου, βρίσκεται στον τομέα των startups επιχειρήσεων, από τo 2013. Αφότου ίδρυσε τη δική της νεοφυή επιχείρηση tellalis.com, συνεχίζει με την εκπαίδευση και ενθάρρυνση νέων, άνεργων και μη, ώστε να αξιοποιήσουν τη δική τους καινοτόμο ιδέα και να κάνουν το όνειρο, στόχο τους και έπειτα πραγματικότητα. 

Η ψηφοφορία για το Regional Level των Global Startup Awards ξεκίνησε χθές, στις 15 Δεκεμβρίου 2019 και μπορούμε –θεωρούμε πως πρέπει κιόλας- να  ψηφίσουμε εδώ για τη διάκριση της Δρ. Νατάσας Χρίστου ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» μέχρι 21 Ιανουαρίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Έλληνας που «στεγάζεται» στο Μετρό του Λονδίνου

Ποια είναι όμως η γυναίκα που μας κάνει περήφανους;
Η Δρ. Νατάσα Χρίστου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Westminster και πήρε το διδακτορικό της το 2018 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα, ως πιστοποιημένος αρχιτέκτονας κατέχει ένα διεπιστημονικό γραφείο σχεδιασμού στην Κύπρο, με σκοπό την επίλυση μεγάλων προβλημάτων μέσω του σχεδιασμού, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας. Τα έργα της έχουν λάβει εθνική και διεθνή αναγνώριση.

Από το 2012, διδάσκει στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όπως επίσης ως Start-up Mentor, μέσω αξιόλογων οργανισμών ενισχύει Κυπριακές start-ups του οικοσυστήματος. Επιπλέον, το 2018 ήταν η Εθνική Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην 6η τριμερή σύνοδο κορυφής του Mashav: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ | Beersheba. Παράλληλα, από το 2018 είναι Μentor Startup για Κέντρο Καινοτομίας Επιτάχυνσης Επιχειρήσεων και Γνώσης (PEAK) και για την IDEACY.

Ως δημιουργικός άνθρωπος με επιχειρηματική ψυχή, η Δρ. Νατάσα Χρίστου δημιούργησε τέσσερις Startups υπό την «ομπρέλα» του Transform Lab, οι οποίες είναι τα Digital Design Tools (2012), Tellalis.com (2013), Fab Lab CY Ltd (2017) και συνίδρισε το SupperSupper CY (2019). Επίσης, βραβεύθηκε ως «Γυναίκα της Χρονιάς» στην κατηγορία Καινοτομία των Βραβείων Γυναικών της Χρονιάς  και υπήρξε βασική ομιλήτρια στο TEDx Λάρνακα της Κύπρου.

scdwfc
Σήμερα, η Δρ. Νατάσα Χρίστου είναι υποψήφια για την κατηγορία «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» των Global Startup Awards, για το όραμά της και τη συμβολή της, μέσω της φιλοσοφίας των startup που έχει ιδρύσει, που πρεσβεύουν τις βιώσιμες κοινότητες και πόλεις, την έκλειψη της φτώχειας, την ποιοτική εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, την αξιοπρεπή εργασία και την οικονομική ανάπτυξη, την καινοτομία, δράση προστασίας του κλίματος, την ανάπτυξη εταιρικών συνεργασιών για την επίτευξη στόχων (# envision2030, ατζέντα Ηνωμένων Εθνών).

Αυτό το διάστημα, συμμετέχει στο περιφερειακό πρόγραμμα της MASHAV – Γραφείο του Ισραηλινού κράτους, για την Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασίας του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο με στόχο την ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρηματιών, με τίτλο «Μετατροπή μιας ιδέας σε μια επιχείρηση» έως τις 17 Δεκεμβρίου2019, στη Χάιφα.

natasa

Σχετικά με τα South Europe Startup Award (SESA):
Τα South Europe Startup Award (SESA) είναι η νέα περιοχή του δικτύου GSA που ξεκίνησε το 2019 και φιλοξενεί τον startup διαγωνισμό που καλύπτει όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Το SESA έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη από το X23 - The Innovation Bakery και το EXOO23 | Radical ™. Το X23 είναι ένα ανεξάρτητο διεπιστημονικό, αυτοδύναμο ερευνητικό κέντρο που ιδρύθηκε το 1999 και είναι αφιερωμένο στην καινοτομία, την έρευνα, την ανάπτυξη και την κλιμάκωση.

Ο στόχος του SESA είναι να γίνει μία εκδήλωση "one-stop-shop" για κάθε μία από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος στο startup οικοσύστημα, με στόχο να εμπνεύσει, να τονώσει και να αναγνωρίσει το επιχειρηματικό πνεύμα, την παρεμβατική ικανότητα καινοτομίας, τη συνοχή και τη συνεργασία των οικοσυστημάτων προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης κάθε χώρας. Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τις startups του οικοσυστήματος και να τις εμπλέξουμε με ενθουσιασμό ώστε να υποστηρίξουμε την ικανότητά τους, να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους και να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές.

Το Grand Finale θα εορταστεί στο Τορίνο, σε συνεργασία με τον Δήμο του Τορίνο, που γιορτάζει την παρεμβατική καινοτομία, την κοινωνική ένταξη, τις γυναίκες startup ιδρύτριες, τους μετανάστες entrepreneurs, καθώς και τους game changers, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους επενδυτές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αναγνωρίζουν το ταλέντο του entrepreneurship, την αποφασιστικότητα και δέσμευση να ξεχωρίζει.
 


Ο διαγωνισμός South Europe Startup Awards αφορά τις ακόλουθες χώρες: Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία.


 

Loader