Το European Researchers’ Night επιστρέφει στις 27 Νοεμβρίου

Το European Researchers’ Night επιστρέφει στις 27 Νοεμβρίου

Το ΙδΕΚ φέρνει και φέτος στην Κύπρο τη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστήμης, που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστήμης, η οποία υπόσχεται και φέτος να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας τους μία μοναδική και διαδραστική εμπειρία. 

Το “European Researchers’ Night”, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκου Κόκκινου, διοργανώνεται στην Κύπρο από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων. Η εκδήλωση επιστρέφει φέτος για δέκατη τέταρτη χρονιά, αυτή τη φορά σε πλήρης ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας. 

Πιστοί στο ραντεβού τους, οι διοργανωτές ετοιμάζονται και φέτος να υποδεχθούν διαδικτυακά τους χιλιάδες επισκέπτες της δημοφιλούς εκδήλωσης, χωρίς γεωγραφικά όρια, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει από το σπίτι του ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, βραβεύσεις, παιχνίδια, ζωντανές συζητήσεις, συνεντεύξεις και πειράματα.  

Βασικό θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι οι «Έξυπνες και Πράσινες Πόλεις», αφού μέσα από τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις και την πλοήγηση στα περίπτερα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το ρόλο της έρευνας και της καινοτομίας ως πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης συμβάλλοντας στη δημιουργία σύγχρονων, οικολογικών και έξυπνων πόλεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020, από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα, θα λειτουργεί ψηφιακός εκθεσιακός χώρος με περισσότερα από 70 περίπτερα, όπου δεκάδες ερευνητές και ερευνήτριες από ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας, καθώς και επιχειρήσεις, θα δώσουν δυναμικά το παρών τους, παρουσιάζοντας τις δράσεις και τα επιτεύγματά τους στους διαδικτυακούς επισκέπτες. 

Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ χρηματοδοτείται μέσω του ευρωπαϊκού Προγράμματος Marie Sklodowska Curie Αctions (MSCA) για την Έρευνα και την Καινοτομία. Βασικός στόχος του θεσμού είναι η προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας, καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας μας. 

Την εκδήλωση στηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) και ο Όμιλος Digital Tree.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και την εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ: www.research.org.cy και τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/ResearchAndInnovationFoundationCy/

Loader