«Ευχόμαστε κι άλλες εταιρείες να αγκαλιάσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό»

«Ευχόμαστε κι άλλες εταιρείες να αγκαλιάσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό»

Digital Tree: Πόσο σημαντική είναι για μας η συνεργασία με τον Ευτύχιο Έλληνα.

Γράφει ο Αυγουστής Αυγουστή

Πρώτη δημοσίευση CAR

Πριν μερικές μέρες η Digital Tree μας ξάφνιασε θετικά με την ανακοίνωση της για χορηγία του Ευτύχιου Έλληνα στο 2021 Porsche Mobil 1 Supercup! Εκεί μαζί με την εταιρεία NAGA θα στηρίξουν την προσπάθεια του Tio για το πρωτάθλημα του 2021 σε συνεργασία με την ομάδα της Lechner Racing. Οι δύο μεριές συναντήθηκαν εδώ στη Κύπρο όπου υπέγραψαν τα συμβόλαια τους και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το αυτοκίνητο και γενικά για το motorsport.

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Lechner Racing βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1975. Ο Walter Lechner Senior συμμετείχε σε διάφορα πρωταθλήματα όπως Le Mans και Touring Car. Με πολλές νίκες στο ενεργητικό του ξεκίνησε το δικό του Racing School στα μέσα των 80s. Από το 2003 και μετά η Lechner Racing έκανε είσοδο στο International Porsche Mobil1 Supercup και πήρε σαν ομάδα πολλές πρωτιές. Οι γιοί του Walter, Robert και Walter Junior ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας και συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους μέχρι και σήμερα. Θεωρούνται τόσο επιτυχημένοι στο χώρο, όσο επιτυχημένος ήταν και ο πατέρας τους σαν οδηγός αγώνων.

 

 

 

Ας πάμε όμως πίσω στην γενική ιδέα του σημερινού μας άρθρου. Όπως είπαμε παραπάνω η ανακοίνωση της χορηγίας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μας. Σαν Car.com.cy και σαν "παλιός" (όχι αρχαίος) ας το πω, στο χώρο του αυτοκινήτου και των αγώνων αυτοκινήτου είναι μετρημένες οι φορές που χρειάστηκε να γράψω άρθρο για τέτοιου είδους κίνηση από κυπριακές εταιρείες!

Η Digital Tree έκανε τα πρώτα βήματα στο χώρο του αυτοκινήτου σε συνεργασία με τον Στέλιο Κυθρεώτη και την STS Events μέσω της οποίας αναλαμβάνει το λεγόμενο "promoter" κομμάτι αγώνων αυτοκινήτου. Η STS Events έχει την διαχείριση της μοναδικής πίστας αυτοκινήτου στο νησί. Την Achna Speedway. Να μην ξεχνάμε φυσικά το απόλυτο show της χρονιάς, το Boyz Stuff Show, την Moto Expo και την έκθεση Κλασικού Αυτοκινήτου! Μαζί με όλα αυτά ας βάλουμε και το φιλανθρωπικό Cento Miglia καθώς και το Petrolheads Festival.

Η Digital Tree δεν έμεινε όμως εκεί. Παρά την στήριξη στα διάφορα αθλήματα παρουσίασε και την δική της αγωνιστική ομάδα. Η ομάδα με την ονομασία Tornado Racing Team γεννήθηκε μέσα από το κοινό πάθος των δύο CEO των Digital Tree και NAGA. Του Θεόδωρου Μίτλετον και του Μιχάλη Μυλωνά.

Το ένα έφερε το άλλο και εκεί τα δύο μέτωπα έγιναν ένα. Η Digital Tree ξεκίνησε ακόμη ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της με όνομα "στήριξη" χορηγόντας έναν οδηγό ο οποίος το αξίζει και με το παραπάνω. Ο Ευτύχιος Έλληνας έφερε αρκετές φορές την κυπριακή σημαία στο βάθρο των νικητών σε αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας!

Να υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ένα νησί μέσα στο οποίο δεν χώρεσε ποτέ η αγάπη του κόσμου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα μάτια είναι στραμμένα αλλού. Οι χορηγίες σε αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν σχεδόν μηδαμινές. Στα νούμερα το ποσοστό επιτυχίας Κυπρίων αθλητών του μηχανοκίνητου στο εξωτερικό είναι απόλυτα μεγαλύτερο από άλλα αθλήματα!

Η Digital Tree με την χορηγία της ανοίγει πόρτες τόσο στο εσωτερικό αλλα και τόσο στο εξωτερικό. Νέες ευκαιρίες, νέες συνεργασίες, νέες ιδέες προς ανάπτυξη και πάνω από όλα για τα κυπριακά δεδομένα, ένας αχαρτογράφητος τομέας με απίστευτες δυνατότητες εξέλιξης!

Σημαίνει πολλά και όχι μόνο για όσους ανήκουμε στην οικογένεια της. Ευχόμαστε να αγκαλιάσουν και άλλες εταιρείες με τον ίδιο τρόπο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να στηρίξουν το άθλημα και τους αθλητές όπως τους αξίζει πραγματικά.

Loader