Για 70 χιλιάδες viewers, οι φετινές εκλογές ήταν Digital

Για 70 χιλιάδες viewers, οι φετινές εκλογές ήταν Digital

Μέσω μιας μαραθώνιας ζωντανής εκπομπής που άρχισε από νωρίς το πρωί και κράτησε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, το πρώτο διαδικτυακό κανάλι της Κύπρου κατάφερε μέσω έξυπνων συσκευών να προσελκύσει χιλιάδες συμπολίτες μας

Οι φετινές βουλευτικές εκλογές είχαν αρκετές πρωτιές, ορισμένες εκ των οποίων ανησυχητικά θλιβερές (ELAM we are all watching you) υπήρξαν ωστόσο και μερικές θετικές εξελίξεις που συμβαδίζουν με την πρόοδο στην εποχή μας, όπως για παράδειγμα ότι για πρώτη φορά στην εκλογική ιστορία της χώρας μας χιλιάδες συμπολίτες μας συντονίστηκαν με το Digital, το πρώτο πλήρως διαδικτυακό κανάλι της Κύπρου, το οποίο μέσω μιας μαραθώνιας ζωντανής εκπομπής κάλυψε με επιτυχία και με προηγμένη τεχνολογία όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό.

Με παρουσιάστρια τη διευθύντρια του καναλιού, Γωγώ Αλεξανδρινού και με ένα σύνολο 20 δημοσιογράφων και καταρτισμένου τεχνικού προσωπικού, η Digital προσέφερε συνεχή ροή ειδήσεων από τις 07:45 το πρωί της Κυριακής μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, με καλεσμένους στο στούντιο για σχολιασμό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και με συνεχείς συνδέσεις από τα επιτελεία των κομμάτων.

Κι όλα αυτά, ασχέτως αν κάποιος βρισκόταν στην παραλία, την καφετέρια ή το εξωτερικό, αρκεί να είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο ή μια άλλη έξυπνη συσκευή.

γσγσγ

γσγ

Ειδικότερα, 71.887 χρήστες του ίντερνετ συντονίστηκαν την Κυριακή των εκλογών με την Digital, αριθμός που θεωρείται ρεκόρ για τη μέχρι σήμερα ζωή του τιβί του Ομίλου μας, το οποίο άρχισε να εκπέμπει μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. 

Συγκεκριμένα, την πρωινή ζώνη (από τις 07:45 μέχρι τις 13:00) παρακολούθησαν 14.984 διαδικτυακοί χρήστες. Αρχή έκανε η δημοσιογράφος Χαρούλα Αλέξη, με ζωντανές συνδέσεις στο στούντιο με τον έφορο εκλογών, την ψηφοφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και των πολιτικών αρχηγών. 

Τη μεσημβρινή ζώνη (από τις 13:00 μέχρι και τις 17:30) παρακολούθησαν στη συνέχεια 9535 τηλεθεατές, αφού πέρα από το δελτίο ειδήσεων που κάλυψε αντικειμενικά και έγκυρα ό,τι είχε συμβεί μέχρι εκείνη την ώρα, το πρόγραμμά του σταθμού ενισχύθηκε με δυο special edition επεισόδια των εκπομπών "Woman to Woman" με τη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά και "Be my Guest"με την Κάλια Ελευθερίου.   

φσγ

Την απογευματινή και βραδινή ζώνη (από τις 17:30 μέχρι τις 24:00) παρακολούθησαν 47.368 τηλεθεατές, με τη διευθύντρια της DigitalTV, Γωγώ Αλεξανδρινού, να αναλαμβάνει τη σκυτάλη, με συνεχή ροή αποτελεσμάτων, ζωντανές συνδέσεις, καθώς και με εκπροσώπους των κομμάτων στο πάνελ. Στον σχολιασμό των εξελίξεων βρισκόταν και ο διευθυντής ειδήσεων της Digital Tree, Παναγιώτης Τσαγγάρης.

Αξιοσημείωτη είναι η ισορροπημένη ηλικιακή αναλογία των τηλεθεατών που επέλεξαν τo κανάλι για την ενημέρωσή τους, με έμφαση στις ηλικίες 18-44 ετών, με ποσοστό 55%. Αναλυτικά, οι ηλικίες 18-24 αποτέλεσαν το 15%, οι ηλικίες 25-34 το 26% και οι ηλικίες 25-44 το 14%. Οι ηλικίες 45-54 το 16%, οι ηλικίες 55-64 το 20% και οι ηλικίες άνω των 65% το 9%.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι συνολικά πέραν των 150 χιλιάδων επέλεξαν να ενημερωθούν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας από τα ειδησεογραφικά μέσα της Digital Tree, αφού εκτός από τη DigitalTV, η 20μελής έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα του Ομίλου, μετάφερε τον παλμό και μέσα από τις ιστοσελίδες, offsite και brief,  από τις 06:30  το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

γσγσγ

γσδγσγ

vsgsg

Αν δεν γνωρίζεις ακόμη πώς να συντονιστείς με τη Digital TV, μπορείς να μάθεις περισσότερα ΕΔΩ     

Δες πώς μπορείς να κατεβάσεις το εύχρηστο application ΕΔΩ  

Loader