Γιατί «αποχωρούν» χρήστες από το WhatsApp;

Γιατί «αποχωρούν» χρήστες από το WhatsApp;

«Αναστάτωση» σε εκατομμύρια χρήστες του WhatsApp, της δημοφιλούς εφαρμογής επικοινωνίας, προκάλεσε η αλλαγή των όρων χρήσης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρείας, η οποία, ως γνωστόν, ανήκει στο Facebook.

Η αλλαγή, για την οποία οι χρήστες ενημερώθηκαν πριν από μερικές ημέρες με ειδοποίηση μέσα στο app, έγκειται στο ότι το Facebook θα μπορεί πλέον να μοιράζεται δεδομένα που συγκεντρώνει από κάθε χρήστη με τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου που έχει δημιουργήσει το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η φήμη του οποίου όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν θεωρείται και η καλύτερη δυνατή.

Το WhatsApp εξαγοράσθηκε το 2014 από το Facebook έναντι του ποσού των 19 δισ. δολαρίων και η ομάδα των δημιουργών του στη συνέχεια δημιούργησε ένα σύστημα πλήρους (end to end) κρυπτογράφησης των μηνυμάτων που διακινούνταν μέσω της εφαρμογής. Η κρυπτογράφηση βασίζεται στο πρωτόκολλο Signal, το οποίο θεωρείται αρκετά ασφαλές, σύμφωνα με ανεξάρτητους ερευνητές κυβερνοασφάλειας.

Πηγή 

Loader