Η ΑΚΤΗ στηρίζει τους μικρούς παραγωγούς της Κύπρου

Η ΑΚΤΗ στηρίζει τους μικρούς παραγωγούς της Κύπρου

#επιΜενουμεΜαζί: Στηρίζουμε τους μικρούς παραγωγούς της Κύπρου.

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ξεκινά σήμερα εκστρατεία για την υποστήριξη μιας μεγάλης ομάδας συμπολιτών μας που έχει πληγεί από την καραντίνα: οι μικροί παραγωγοί της Κύπρου, βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, παράγουν καταπληκτικά προϊόντα και αυτή τη στιγμή έχουν αποκλειστεί από τις αγορές και δεν έχουν τρόπο πρόσβασης σε πελάτες.

Η ΑΚΤΗ εδώ και 5 χρόνια έχει αναπτύξει την πλατφόρμα μικρών επιχειρήσεων της Κύπρου, Green Cluster (http://www.greenclustercy.org) που σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο μικρών επιχειρήσεων της Κύπρου με 380 μέλη. Με βάση την πατφόρμα μας, ξεκινάμε σήμερα μια προσπάθεια να φέρουμε σε επαφή τους «αποκλεισμένους» καταναλωτές με τους «αποκλεισμένους» μικρούς παραγωγούς. Έχουμε ήδη μιλήσει με πάνω από 50 παραγωγούς, που είναι σε απόγνωση και πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια: μέλι, χαλούμι, τυρί του Πάσχα, χαρουπόμελο, τραχανάς, ραβιόλες, λάδι και άλλα πολλά. Δεν έχουν μεν δίκτυο διανομής, αλλά αν έχουν παραγγελίες θα συνεργαστούν και μεταξύ τους και θα βρεθεί μια λύση. 

γσγσγ

Καλούμε τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν την πλατφόρμα της ΑΚΤΗΣ, www.greenclustercy.org, και να ακολουθήσουν την ΑΚΤΗ στο fb ΑΚΤΗ / AKTI Project and Research Centre, στο Instagram https://www.instagram.com/akti_ngo/. Κάθε μέρα θα παρουσιάζουμε 2-3 παραγωγούς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα μας. 

Ο κάθε πολίτης ας κάνει την προσπάθεια, να βρει τους παραγωγούς που είναι όσο το δυνατό πιο κοντά τους ή και μακρύτερα, να επικοινωνήσει, να προσπαθήσουν μαζί να βρουν λύση για το πώς θα γίνει η διανομή. Εμείς στην ΑΚΤΗ θα επικοινωνήσουμε με εταιρείες διανομής, π.χ. φαγητού, μεταφορικές εταιρείες κλπ για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βρούμε τη λύση. Καλούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει μαζί μας. Μπορούμε να στήσουμε το δίκτυο της αλληλοϋποστήριξης. 

Αυτές τις μέρες να δείξουμε όλοι αλληλεγγύη. Εμείς στην ΑΚΤΗ θα επικοινωνήσουμε με εταιρείες διανομής, π.χ. φαγητού, μεταφορικές εταιρείες κλπ για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βρούμε τη λύση. Καλούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει μαζί μας. Μπορούμε να στήσουμε το δίκτυο της αλληλοϋποστήριξης. Η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν σημαίνει να κλειστούμε στο καβούκι μας και να μιζεριάσουμε.

#ΜένουμεΣπίτι και #επιΜενουμεΜαζι: Στηρίζουμε τους μικρούς παραγωγούς της Κύπρου.

Loader