Η Artistic Exploits οραματίζεται έναν δικαιότερο κόσμο για την τέχνη και τους καλλιτέχνες

Η Artistic Exploits οραματίζεται έναν δικαιότερο κόσμο για την τέχνη και τους καλλιτέχνες

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Βασίλης Κλεάνθους από τη Λευκωσία, ο οποίος συνδυάζει το background του στο International Marketing με την αγάπη του για τη φωτογραφία.

Μία έξυπνη, user friendly και προσιτή πλατφόρμα για προώθηση των καλλιτεχνών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Κεντρική εικόνα από το έργο Getting out into the Light της Αthinas Kilimantzou που φιλοξενείται στην Artistic Exploits

«Αλήθεια, ποιος ο σκοπός να δημιουργείς τέχνη αν δεν τη βλέπει ποτέ κανείς; Αν θέλεις να προωθήσεις και να πουλήσεις την τέχνη σου διαδικτυακά και εάν επίσης μοιράζεσαι μαζί μας το όραμά για έναν δικαιότερο κόσμο για τους καλλιτέχνες, η παρούσα πρωτοβουλία μάλλον σε αφορά. Μαζί, μπορούμε να προχωρήσουμε».  

Αυτά αναφέρονται στο website της Artistic Exploits: Μίας νέας κυπριακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε για προώθηση των καλλιτεχνών και γενικότερα των τεχνών, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Βασίλης Κλεάνθους από τη Λευκωσία, ο οποίος συνδυάζει το background του στο μάρκετινγκ με την αγάπη του για τη φωτογραφία, με την οποία ασχολείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Όλα άρχισαν όταν στην προσπάθεια του Βασίλη να προωθήσει ο ίδιος τις φωτογραφίες του ήρθε αντιμέτωπος με μία εκμετάλλευση, όπως τη χαρακτηρίζει, που κυριαρχεί στον κόσμο των τεχνών και της φωτογραφίας.

afafa
Ουτοπία, Αικατερίνη Σάτου

Η Artistic Exploits λοιπόν παρέχει μια έξυπνη και ολοκληρωμένη λύση όπου ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες (ζωγράφοι, φωτογράφοι και γραφικοί καλλιτέχνες) μπορούν να πωλούν τα έργα τους σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή και να προωθούν τον εαυτό τους αλλά και τις γενικότερες υπηρεσίες τους στο ευρύτερο κοινό στην Κύπρο και το εξωτερικό. 

Αντιθέτως με ό,τι έχει επικρατήσει στον κόσμο των τεχνών, το Artistic Exploits «δεν παίρνει ούτε σεντ από την πώληση των έργων, αφού ο εμπνευστής και δημιουργός της πλατφόρμας θεωρεί ότι δεν είναι σωστό κανένας να επωμίζεται κέρδη από τη φαντασία και τη σκληρή δουλειά κάποιου άλλου, εκτός φυσικά από τον ίδιο τον δημιουργό», είχε υπογραμμίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Κλεάνθους.

«Πάντα βασιζόμενοι στις ανάγκες του καλλιτέχνη, και αναγνωρίζοντας τη σκληρή δουλειά, το ταλέντο, το πάθος, τη φαντασία και όλα όσα χρειάζονται για τη δημιουργία ενός έργου, αποφασίσαμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με μια χαμηλού κόστους συνδρομή την οποία ο καθένας θα θεωρούσε αμελητέα, ενώ δεν θα αποκόπτεται καμία προμήθεια από τις πωλήσεις ουδενός καλλιτέχνη».

δεν αποκόπτεται καμία προμήθεια από τις πωλήσεις 

φαφαφ
Dreaming, Αθηνά Χάμαλη

Η πλατφόρμα δίνει επιπλέον το δικαίωμα στους καλλιτέχνες κάθε είδους να μπορούν να προσφέρουν αντίτυπα της δουλειάς τους σε εκτυπωμένη μορφή για μεγιστοποίηση των εισοδημάτων τους.

Η Artistic Exploits, αναλαμβάνει, εάν ο καλλιτέχνης αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αυτή, να εκτυπώνει και να αποστέλλει το ολοκληρωμένο προϊόν στον αγοραστή χωρίς ο καλλιτέχνης να χρειάζεται να ανησυχεί για την διαδικασία εκτύπωσης και αποστολής των αντιτύπων.

Σκεπτόμενοι το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας, όλες οι εκτυπώσεις θα πραγματοποιούνται με φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα υλικά με ειδικά άοσμα latex μελάνια χωρίς χημικές ουσίες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά, τα μεγέθη και τους τύπoυς εκτυπώσεων της Artistic Exploits εδώ.

φαφαφ
Γεώργιος Σουμελίδης

Σε άλλο σημείο στο About us section, αναφέρεται: «Γνωρίζουμε πως η δημιουργία και η παραγωγή οποιασδήποτε μορφής τέχνης μπορεί να αποδειχθεί μια μακρά και ορισμένες φορές επίπονη διαδικασία. Kάθε μορφή τέχνης προκύπτει από πάθος, φαντασία, έμπνευση, περιέργεια, εμπειρίες, σκληρή δουλειά, ταλέντο και δημιουργικό οίστρο.

Γνωρίζουμε ταυτόχρονα πως το να προωθείς τον εαυτό σου μπορεί να αποδειχθεί επίσης πολύ δύσκολο…. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, έχουμε βάλει ως στόχο να παρέχουμε στους καλλιτέχνες διαρκή και συνεχή στήριξη, μέσω μιας πλατφόρμας που θα τους βοηθά στην προώθηση και στην ορατότητα σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί να είμαστε στο αρχικό στάδιο της δημιουργίας μας, έχουμε ωστόσο μεγάλα αποθέματα από ιδεαλισμό και θέληση για να τα καταφέρουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε εισηγήσεις και ιδέες για το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Νιώστε άνετα να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί!».

Guardian
Guardian, Andrea Charalambides
γσγση
Your brain needs a rest, Αντρονίκη Μικελλίδου

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Artistic Exploits για να μάθετε περισσότερα 

Να υπογραμμιστεί πως όλες οι υπηρεσίες της Artistic Exploits προσφέρονται με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 90 ημερών για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για όλα τα τελευταία νέα, μπορείς να ακολουθήσεις τις σελίδες του Artistic Exploits στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM.

Loader