Η Miss Funky Natty από τη Λάρνακα φτιάχνει άνετα σουτιέν

Η Miss Funky Natty από τη Λάρνακα φτιάχνει άνετα σουτιέν

Εσώρουχα funky, comfy & sexy made in Larnaca

Και έτσι ξαφνικά, μια φίλη, μού συνέστησε τη missfunkynatty. Χαλαρή, ανεπιτήδευτη, χωρίς προστυχιά, χυδαιότητα ή φετιχισμό, η natty, προβάλει τα εσώρουχα που η ίδια σχεδιάζει και δημιουργεί, με φωτογραφίες που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα και ομορφιά. 

 

Η Ναταλία Πεχλιβάνη, έχει μια ιστορία να πει, και τη διηγείται πολύ όμορφα, ενώ κατά τη διάρκεια, περνά το μήνυμά της.

 

Well received sis. 

gsgsgs

 

Ποια είστε miss funky natty;

Είμαι η Ναταλία Πεχλιβάνη, 33 ετών.  Έχω σπουδάσει ψυχολογία αλλά στην πορεία με κέρδισαν οι τέχνες. 

 

Και τι ακριβώς κάνετε;

Σχεδιάζω εσώρουχα!

 

Υπήρξατε η ευχάριστη έκπληξη στο timeline μου. Πώς, πού, πότε και γιατί δημιουργηθήκατε; 

Πολύ χαίρομαι γι’ αυτή τη συγκυρία! Πριν 4 χρόνια περίπου ψαχνιόμουν να δημιουργήσω κάτι μοναδικό, τουλάχιστον για τα κυπριακά δεδομένα, που θα εξέφραζε μια πτυχή του εαυτού μου αλλά ταυτόχρονα, θα έστελνε και κάποιο μήνυμα. Την ίδια περίοδο, δοκίμασα το συγκεκριμένο τύπο εσώρουχου, το μπραλέτ/bralette και με ιντρίγκαρε η ιδέα ενός άνετου σουτιέν. Κάπως έτσι μου γεννήθηκε η επιθυμία να σχεδιάσω κι εγώ μια συλλογή με δικά μου σχέδια.

gsgsgs

κάνω σουτιέν από την οπτική της γυναίκας και όχι του άντρα

Γιατί ειδικά το bralette; 

Φτιάχνοντας τα πρώτα σχέδια, είχα στο μυαλό μου, η γυναίκα που θα τα φοράει να είναι πιο άνετη/ελεύθερη στις κινήσεις της. Σε αντίθεση με το κλασικό σουτιέν που συνήθως οι γυναίκες παραπονιούνται ότι τις σφίγγει, τις περιορίζει κι επίσης δημιουργεί την αίσθηση δυσκολίας στην αναπνοή. Προσωπικά ανέκαθεν με ενοχλούσε το σουτιέν κι ανυπομονούσα να πάω σπίτι να το βγάλω. Συζητώντας με άλλες γυναίκες, αντιλήφθηκα ότι η πλειοψηφία ένιωθε αυτή τη δυσφορία. Θεωρώ ότι το κλασικό σουτιέν (σύρμα, βάτες) είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα που υποδηλώνει στη γυναίκα, ότι αυτό το μέρος του σώματος της πρέπει να τύχει ειδικής μεταχείρισης. Το σουτιέν όπως το γνωρίζουμε σήμερα αλλάζει το φυσικό σχήμα του στήθους (σύρμα, βάτες, push ups) κι ο κυριότερος σκοπός του είναι να κρύβει τη θηλή η οποία έχει σεξουαλικοποιηθεί και αντικειμενικοποιηθεί σε βαθμό που «δεν πρέπει» να φαίνεται. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie (@missfunkynatty) on

Ποιο είναι το μήνυμα της miss funky natty;

Μέσα από τα δικά μου σχέδια, θέλω να δώσω ένα αντίθετο μήνυμα. Να κάνω σουτιέν από την οπτική της γυναίκας και όχι του ετερόφυλου άντρα. Τα σχέδια μου πρωτίστως στοχεύουν στην άνεση της γυναίκας. Επίσης να μην προκαλούν παραμόρφωση στο φυσικό σχήμα του στήθους της κάθε γυναίκας. Οι γυναίκες που επιλέγουν τα bralette μου, συνηθίζουν να σχολιάζουν πόσο άνετα νιώθουν φορώντας τα κι ότι θα μπορούσαν να το φοράνε όλη μέρα.

fafafa

Ποια είναι η αισθητική προσέγγιση της  miss funky natty;

Στα σχέδια μου θα συναντήσεις φάνκι συνδυασμούς, (surprise, surprise ;)) κάποιους πιο τολμηρούς κι άλλους λιγότερο καθώς επίσης κι αρκετές διαφάνειες. Η διαφάνεια μου βγάζει μια ελευθερία. Ας πούμε, είμαι αυτό που είμαι, χωρίς κρυμμένα νοήματα ή καταπίεση. Κάποια από τα σχέδιά μου αποτελούνται από διαφανές ύφασμα σε συνδυασμό με patches (φρούτα - κεράσια, παγωτά κλπ) στο σημείο της θηλής για να την κρύβουν. Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζω χιουμοριστικά αυτή την τάση, που επιτάσσει η κοινωνία στη γυναίκα να μην διαφαίνεται η θηλή της. Απολαμβάνω το χιούμορ στα σχέδια μου, με κάποια κι εγώ η ίδια γελώ όταν τα σκέφτομαι. Για την πιο σεξουαλική διάσταση και χρήση των εσωρούχων μου θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μπορείς να έχεις χιούμορ με τον/τη σύντροφό σου και στην κρεβατοκάμαρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie (@missfunkynatty) on

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεστε;

Δεν θέλω να διαχωρίζω τις γυναίκες που επιλέγουν να αγοράσουν τα μπραλέτ μου. Η αλήθεια και το λέω με χαρά αυτό είναι ότι γυναίκες με πολύ διαφορετικά στυλ επιλέγουν τα σχέδια μου. 

 

 Υπάρχουν trends στα εσώρουχα ή τα lingerie είναι άλλο πράγμα;

Υπάρχουν τρεντς ναι, προσωπικά όμως θα ήθελα να αποφεύγω τα τρεντς και να ακολουθώ τις δικές μου ιδέες για να βγαίνει ένα πιο μοναδικό αποτέλεσμα.  

Τα εσώρουχα φτιάχνονται κατά παραγγελία; 

Φτιάχνονται κατα παραγγελία, ανάλογα με το size και τον σωματότυπο της κάθε γυναίκας.

gdfhdhd

 

Τα σχέδια μου πρωτίστως στοχεύουν στην άνεση της γυναίκας

Πολύ μου αρέσει το funky element στις δημιουργίες σου. Είναι sexy χωρίς χυδαιότητα ή προστυχιά και αυτό είναι πολύ περίτεχνο για να το καταφέρεις τόσο ανεπιτήδευτα. Πώς σκέφτεσαι την εξέλιξη της miss funky natty;

Σ’ ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ ν’ ακούω αυτό το σχόλιο γιατί αυτός είναι κι ο στόχος μου. Μου βγαίνει φυσικά όλο αυτό, τα σχέδια μου τα νιώθω ότι είναι μέρος του εαυτού μου και της ιδεολογίας μου. Μελλοντικά θέλω να εξελίσσεται το μπράντ μου κι εγώ μαζί του και να νιώθω ότι βάζω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην απελευθέρωση της γυναίκας από τα διάφορα κοινωνικά κατασκευάσματα που της έχουν φτιάξει κατά καιρούς και που καθορίζουν την καθημερινότητα και τις επιλογές της. Δεν έχω σκεφτεί συγκεκριμένα πως θα εξελιχθεί αλλά ονειρεύομαι, (λόγω και της εικόνας που βγάζει αυτό που κάνω προς τα έξω) , να συνεχίσουν να νιώθουν άνετα οι γυναίκες να μοιράζονται μαζί μου τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για τη σεξουαλικότητα τους αλλά και γενικότερα για τα θέματα που μας απασχολούν ως γυναίκες. Θεωρώ πολύ σημαντικό κομμάτι το να μην μένουμε στις σκιές, να υπάρχει μία συζήτηση γύρω από τα θέματα που μας προβληματίζουν. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πάμε κι ένα βήμα παρακάτω. 

 

Πού σε βρίσκουμε; 

Με βρίσκετε στον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου. (Fb & Instagram) Επίσης, τα σχέδια μου μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το κατάστημα μου στο etsy. 

gsgsgs

etsy

instagram

facebook

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie (@missfunkynatty) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie (@missfunkynatty) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie (@missfunkynatty) on

Loader