Jamie Anderson: O γκουρού του management έρχεται στην Κύπρο

Jamie Anderson: O γκουρού του management έρχεται στην Κύπρο

Δημιουργική σκέψη για έναν ψηφιακό κόσμο

O Jamie Anderson, Professor of Strategy, Antwerp Management School/Visiting Professor, INSEAD, έρχεται στο Life Changing Ideas για να μας μιλήσει για τη δημιουργική σκέψη για έναν ψηφιακό κόσμο.

Ο Jamie Anderson είναι ένας παθιασμένος, πνευματώδης και συναρπαστικός ομιλητής, που χαρακτηρίστηκε ως«γκουρού του μάνατζμεντ» από τους Financial Times, και ως ένας από τους 25 κορυφαίους στοχαστές του κόσμου από το περιοδικό Business Strategy Review. Ο Jamie έχει κάνει πάνω από 300 παρουσιάσεις και διαλέξεις σε παγκόσμια συνέδρια και σεμινάρια.Το έργο και η έρευνά του επικεντρώνονται στη διασύνδεση μεταξύ δημιουργικότητας, καινοτομίας, ηγεσίας και εταιρικού μετασχηματισμού.

Εργάστηκε με πολλούς ηγέτες του χώρου σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες και μπορεί να προσφέρει σημαντικές γνώσεις στους κλάδους της Αυτοκινητοβιομηχανίας, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, της Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών, Επαγγελματικών Υπηρεσιών και Ταχείας Μεταφοράς Καταναλωτικών Αγαθών.
Ως χαρισματικός στοχαστής και ομιλητής, έχει προσκληθεί στο TED τέσσερις φορές τα τελευταία επτά χρόνια και οι ιδέες του έχουν αναφερθεί στο Business Week, στον  Economist, στην Wall Street Journal και στους Financial Times.

Ευημερώντας σε έναν ψηφιακό κόσμο
Υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα σχετικά με τον επιχειρηματικό αντίκτυπο της υιοθέτησης δικτυακών τεχνολογιών από τους καταναλωτές - ιδιαίτερα σε πλατφόρμες peer-to-peer, ιστότοπους κοινωνικών μέσων, υπολογιστές tablet και έξυπνα τηλέφωνα. Όμως, η τρέχουσα εξέλιξη της τεχνολογίας και ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με αυτήν, έχει αλλάξει πραγματικά τον κόσμο των επιχειρήσεων;

Στην ομιλία του ο καθηγητής Jamie Anderson θα μιλήσει για την πραγματικότητα και τους μύθους της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε έναν ψηφιακό κόσμο. Θα δείξει πώς οι δικτυωμένες τεχνολογίες έχουν επιφέρει βαθιές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις και θα εξηγήσει γιατί οι οργανισμοί χρειάζονται βαθιά κατανόηση των ευκαιριών των νέων τεχνολογιών για να συνδεθούν με τους πελάτες και τους εταίρους τους. Θα παρουσιάσει επίσης το πλαίσιο των τεσσάρων Ε -  Excitement, Emotions, Exclusivity and  E-Commerce.

Creative Thinking for a Digital World 
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα με περισσότερους από 1.500 Διευθύνοντες Συμβούλους από όλο τον κόσμο, που έθεσε το ερώτημα ποια διαχειριστική δεξιότητα θεωρούσαν ως πιο κρίσιμη για την επιχειρηματική επιτυχία στον 21ο αιώνα, η δημιουργικότητα κατάχθηκε την κορυφή της λίστας. Κατά συνέπεια, η ενίσχυση της ατομικής και συλλογικής δημιουργικότητας σε έναν όλο και περισσότερο ψηφιακό κόσμο είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο καθηγητής Άντερσον θα μιλήσει για τους κινδύνους της γραμμικής σκέψης σε έναν κόσμο που βρίσκεται υπό ψηφιακή μεταμόρφωση και θα αναπτύξει την έννοια της μη γραμμικής σκέψης, δείχνοντας πώς οι ηγέτες που προσανατολίζονται στο μέλλον αξιοποιούν τη δημιουργική σκέψη για την ανάπτυξη νέων εννοιών και επιχειρηματικών μοντέλων.

Οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν ότι στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, η απλή συνέχιση των πρακτικών και των προσεγγίσεων του παρελθόντος δεν θα είναι αρκετή - οι άνθρωποι θα πρέπει να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να κάνουν πράγματα.

Ο Jamie επικεντρωθεί επίσης στη συλλογική δημιουργικότητα και στον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται ένα περιβάλλον ώστε να μπορέσει να ευδοκιμήσει η συνεργασία και η καινοτομία. Τα στελέχη θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν για το δικό τους δημιουργικό δυναμικό, καθώς και να λάβουν πρακτικές οδηγίες για το πώς να αυξήσουν το επίπεδο δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πειραματισμού μεταξύ των συναδέλφων και των επιχειρηματικών συνεργατών τους.

Η ομιλία του Jamie Anderson,  θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, στο Rialto στη Λεμεσό, μεταξύ 18.00 και 20.00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

Λίγα λόγια για το Life Changing Ideas:
Η  Life Changing Ideas αποτελεί σειρά ομιλιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining αποτελούμενη από επτά εμπνευσμένες ομιλίες από διάσημους ομιλητές που προέρχονται από τον κόσμο του management, της χρηματοδότησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και της επιστήμης και οι οποίοι έχουν επιφέρει αλλαγές με το έργο και τις ιδέες τους.

Κάθε χρόνο η σειρά γίνεται στη Λευκωσία και στη Λεμεσό και επικεντρώνεται σε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του σήμερα, δίνοντας έμπνευση κάθε φορά σε ένα ευρύ ακροατήριο στην Κύπρο, μέσα από δυναμικές και διαδραστικές ομιλίες, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να υποβάλουν ερωτήσεις. 

Την σειρά ομιλιών στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου και η CYTA. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Digital Tree.

Οι ομιλίες του “Life Changing Ideas” είναι ανοιχτές προς το ευρύ κοινό και οργανώνονται στο χώρο του CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και στο Rialto στη Λεμεσό, μεταξύ 18.00 και 20.00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Οι επόμενοι ομιλητές:
George Papaconstantinou | 27 Φεβρουαρίου, 2020, Λευκωσία | Αντιμετώπιση των προκλήσεων και πλοήγηση της αλλαγής στην Ευρώπη
Linda Plano | 26 Μαρτίου, 2020, Λεμεσός |To τέλειο pitch 
Philios Andreou | 9 Απριλόυ, 2020, Λευκωσία |Επιτάχυνση πωλήσεων 
Steve Vranakis | Μάιος, 2020, NICOSIA | Δημιουργώντας το μέλλον 

Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ 

Loader