Κυπριακό «στέλεχος» σε διεθνή ανθολογία τρόμου με θέμα την πανδημία

Κυπριακό «στέλεχος» σε διεθνή ανθολογία τρόμου με θέμα την πανδημία

Η φήμη του Strain Roulette του Ανδρέα Κυριάκου εξαπλώθηκε γρηγορότερα κι απ’ τον κορωνοϊό

Έξω πάμε... τρομακτικά καλά. Κυριολεκτικά. Γράφαμε εδώ για το ταινιάκι Strain Roulette που γύρισε ο Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Splash Κυριάκου εξ ολοκλήρου σε περιβάλλον desktop στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους με θέμα την πανδημία που κήρυξε το Fantaspoa, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου της Λατινικής Αμερικής. Η 7λεπτη ταινία (όπου τέσσερις φίλοι παίζουν ένα διαδικτυακό παιχνίδι με απρόσμενες συνέπειες) βρέθηκε στις 15 φιναλίστ ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές και έφτασε πολύ κοντά στο να αποσπάσει το βραβείο κοινού (ήρθε δεύτερη με πάνω από 10 χιλ. views στο YouTube). 

Φαίνεται όμως πως τράβηξε την προσοχή των κατάλληλων ανθρώπων καθώς το Strain Roulette περιλήφθηκε μαζί με τις υπόλοιπες φιναλίστ στην ταινία μεγάλου μήκους The Pandemic Anthology, μία ανθολογία τρόμου στα πρότυπα των cult διαμαντιών V/H/S και The ABCs of Death που απαρτίζονται από ταινιάκια διαφόρων σκηνοθετών με κάποιο κοινό θέμα, εδώ όπως σωστά μαντέψατε την πανδημία COVID-19.  

gsgsg

H ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Chattanooga Film Festival στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών με τα παγκόσμια δικαιώματα να τα έχει αναλάβει η καναδική Raven Banner Entertainment, η οποία θα την παρουσιάσει και στην αγορά του Φεστιβάλ των Καννών αυτό το καλοκαίρι. Αν σταθούμε τυχεροί μπορεί να την αρπάξει κάποια υπηρεσία streaming που είναι διαθέσιμη και στην Κύπρο. 

 Το Strain Roulette γυρίστηκε από τον Ανδρέα Κυριάκου (δικά του επίσης το σενάριο και το μοντάζ) κατά την διάρκεια της καραντίνας και τους τέσσερις φίλους υποδύονται οι Μαρία Παπακώστα, Χριστόδουλος Μαρτάς, Παναγιώτης Κυριάκου και Ανδρέας Φυλακτού (συν η Πέννυ Φοινίρη στο background αλλά σε καταλυτικό ρόλο). Η σκηνοθεσία, το μοντάζ και το σενάριο είναι του Ανδρέα Κυριάκου, η μουσική επιμέλεια και ο σχεδιασμός ήχου της Χριστίνας Γεωργίου, το character design του Νέαρχου Κωνσταντίνου, το animation του Σταύρου Χριστόφορου, τα promo graphics του Αρτέμη Ψαθά και η παραγωγή της Black Lemon του Ανδρέα Φυλακτού. 

Δείτε το trailer του The Pandemic Anthology όπου περιέχει και σκηνή από το Strain Roulette:

hkhjhkjhk

Loader