Κύπρος: Έναρξη διάθεσης στο κοινό του μοριακού τεστ για τον κορωνοϊό

Κύπρος: Έναρξη διάθεσης στο κοινό του μοριακού τεστ για τον κορωνοϊό

Aπό Δευτέρα 30.3.2020, αρχικά από τη Λευκωσία

Το ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ, μέλος του ΟΜΙΛΟΥ ΒΙΟIΑΤΡΙΚΗ, σε συνεργασία και υπό την επιστημονική καθοδήγηση και έλεγχο του Ομίλου, με μοριακούς βιολόγους στη σύνθεσή του, αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και σεβασμό στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε ως κυπριακή κοινωνία και πολιτεία, ανακοινώνει ότι από Δευτέρα 30.3.2020, ξεκινά αρχικά από την Λευκωσία να παρέχει προς το κοινό, το Μoριακό Τεστ Ανίχνευσης του Κορωνοϊού (COVID-19).

ΕΞΕΤΑΣΗ – ΔΕΙΓΜΑ. Η εξέταση είναι μοριακή, γίνεται με Αλυσιδωτή Αντίδραση Πολυμεράσης Πραγματικού χρόνου (Real Time PCR) σε δείγμα ρινοφαρυγγικού ή/και στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος και στηρίζεται στην ανίχνευση γενετικού υλικού του Κορωνοϊού  (SARS-CoV-2).

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Η ευαισθησία (ακρίβεια) της υλοποιούμενης μοριακής μεθόδου από τον Όμιλο μας είναι 99.17% και η ειδικότητα (καταλληλόλητα) ως προς την ανίχνευση του Κορωνοϊού (COVID-19) είναι 100%.

Η λήψη δείγματος για Κορωνοϊό (COVID-19) δύναται εφόσον το επιθυμεί ο εξεταζόμενος, να συνδυάζεται με ταυτόχρονη υλοποίηση μοριακού ή ανοσολογικού τεστ για γρίπη A/B με επιπρόσθετη χρέωση.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ: Προτιμητέος χρόνος υλοποίησης είναι λίγες ημέρες μετά την ύποπτη επαφή (κατά μέσο όρο 4-5 ημέρες) ή εντός 48 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια εξεταζόμενων, επαγγελματιών υγείας και κοινωνικού συνόλου εφαρμόζεται ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος δειγματοληψίας «DRIVE THROUGH». Ο εξεταζόμενος περνά με το όχημά του, δεν βγαίνει από αυτό, του γίνεται δειγματοληψία σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο και αποχωρεί χωρίς να έρχεται σε επαφή με άλλους εξεταζόμενους, ή τις μονάδες του Κέντρου και αντικείμενα. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει αποστολή του δείγματος στο Κέντρο μέσω του Ιατρού του ασθενούς ή άλλου επαγγελματία υγείας.

kgkgkgkgk

ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Απαιτείται προηγούμενο ραντεβού με κλήση στον τηλεφωνικό αριθμό 96909011 καθημερινά (07.30-17.00), προκειμένου να παρέχονται όλες οι απαραίτητες οδηγίες και να προετοιμάζεται η υλοποίηση του τεστ.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: Θα δίνεται προτεραιότητα σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πολίτες που παραπέμπονται από τον προσωπικό τους Ιατρό ή από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

ΘΕΤΙΚΑ: Για θετικά αποτελέσματα ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιες Αρχές για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Το ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ|ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟIΑΤΡΙΚΗ τηρώντας πάντα υπεύθυνη στάση ως μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας και σεβόμενο την αγωνία των πολιτών, προτρέπει εντόνως όσους επιθυμούν να υλοποιήσουν το τεστ, να ενημερώνουν τον προσωπικό τους Ιατρό, ο οποίος και θα τους καθοδηγήσει υπεύθυνα σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη υλοποίησής του. 

Υπενθυμίζουμε ότι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ και ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ τις ΟΔΗΓΙΕΣ της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, προασπίζοντας της υγεία μας, σεβόμενοι το κοινωνικό σύνολο και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού (COVID-19).

Loader