Κύπρος: Οι δύο τελετές απονομής για το «Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2020»

Κύπρος: Οι δύο τελετές απονομής για το «Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2020»

Θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Facebook Live το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διοργανώνει τελετή απονομής του «Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2020» στους δυο Κύπριους νικητές: στον ηθοποιό Κώστα Βήχα για την πολύπλευρη και πλούσια ανθρωπιστική του δράση και στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κοινωνική Διαμεσολάβηση στην Πράξη (ICLAIM) για το πρόγραμμα εργαστηρίων κοινωνικής διαμεσολάβησης. Οι Κύπριοι νικητές του Βραβείου θα τιμηθούν σε δυο ξεχωριστές υβριδικές τελετές στην Κύπρο για την επίδοση των σχετικών μεταλλίων τους.

Η τελετή βράβευσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κοινωνική Διαμεσολάβηση στην Πράξη – ICLAIM (εκπροσωπείται από την ιδρύτρια του καθηγήτρια πανεπιστημίου Stephanie Laulhe Shaelou) θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λευκωσία (με φυσική παρουσία) και θα μεταδίδεται επίσης ζωντανά μέσω Facebook Live το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 και η ώρα 09:30 π.μ.

Η τελετή βράβευσης στον κ. Κώστα Βήχα θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Δήμου Λεμεσού (με φυσική παρουσία) και θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά μέσω Facebook Live το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 και η ώρα 12:00.

Την απονομή των μεταλλίων για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2020, θα κάνουν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές που αποτέλεσαν μέλη της Κυπριακής επιτροπής επιλογής του Βραβείου.

Κάθε έτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» που θεσπίστηκε το 2008. Το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα στους ακόλουθους τομείς:

·       Έργα για την προαγωγή καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης σύνδεσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών ή για τη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

·       Έργα ή δράσεις πολιτών που εμπλέκονται σε μακροπρόθεσμη, διασυνοριακή ή διεθνική πολιτιστική συνεργασία που συμβάλλει στην ενίσχυση ενός ευρωπαϊκού πνεύματος.

·       Έργα που συνδέονται με το τρέχον Ευρωπαϊκό Έτος.

·       Έργα που εκφράζουν συγκεκριμένα τις αξίες που απορρέουν από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύνδεσμοι

ICLAIM

Κώστας Βήχας

γσγσγ

Loader