Το μέλλον των Hollywood-style ταινιών στην Κύπρο

Το μέλλον των Hollywood-style ταινιών στην Κύπρο

«Φαίνεται να είναι λαμπρό» δηλώνει ο Ελληνοαμερικάνος παραγωγός και σκηνοθέτης Δημήτρη Λογοθέτης

Το τελευταίο τρίμηνο του 2020 η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «MAN OF WAR»

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 κλειδώνει η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «MAN OF WAR», του Δημήτρη Λογοθέτη, μετά την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του αναθεωρημένου σχεδίου ανάπτυξης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών, και που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του πιστοποιητικού επιστροφής μετρητών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου. «Η εξέλιξη κρίνεται ως καίριας σημασίας καθώς παρέχει ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, δίνοντας του συγκριτικά πλεονεκτήματα», εκτιμά ο κ. Λογοθέτης, σημειώνοντας ότι το νέο χρονοδιάγραμμα θα επιτρέψει επίσης  στην εταιρεία παραγωγής να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες που εμπίπτουν στο στάδιο του pre-production.  

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς έχω συμβάλει στην έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των προοδευτικών Υπουργών της Κυβέρνησης και των ιθυνόντων της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας» επεσήμανε ο κ. Λογοθέτης. Παράλληλα, σημείωσε ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια για την οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων του πιστοποιητικού επιστροφής μετρητών (cash rebate) της ταινίας «MAN OF WAR» με τραπεζικό ίδρυμα της Κύπρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ταινίες που θα υλοποιηθούν το 2021.

γσγσγσγσ

«Αρχικά θα ερχόμασταν Ιούλιο, αλλά πρέπει να μεταφέρουμε το πλάνο μας για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Λογοθέτης, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για την ταχεία αντιμετώπιση τoυ περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα των έγκαιρων μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση. «Η Κύπρος παραμένει ένα ιδανικό μέρος για γύρισμα, αφού έχει παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά με το Λος Άντζελες, όπως για παράδειγμα η πορεία του ήλιου και του φυσικού φωτός. Ο καιρός είναι φανταστικός, σχεδόν ολόχρονα, πράγμα που μας βοηθά πάρα πολύ με τα γυρίσματα», τόνισε ο κ. Λογοθέτης.

Επισημαίνεται πως η έναρξη της ταινίας «MAN OF WAR» αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κόσμο του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς είναι η πρώτη παραγωγή προδιαγραφών Χόλυγουντ, με budget πέραν των €35 εκατ. που ξεκινά τόσο σύντομα μετά το πέρασμα της πανδημίας Covid-19 από τη χώρα διεξαγωγής των γυρισμάτων, ενισχύοντας έτσι παγκόσμια το μήνυμα της ασφάλειας που προσφέρει η Κύπρος. 

κηκηκηκ

Ήδη, όπως είπε, «μετά από διαβουλεύσεις που είχαμε στην Κύπρο, κοιτάζουμε το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε ένα στούντιο. Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε με τον συνέταιρό μου που βρίσκεται στο νησί, για να βρούμε τον κατάλληλο χώρο», τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τόσο τον κλάδο στην Κύπρο, όσο και την οικονομία του τόπου γενικότερα. Το μέλλον της οπτικοακουστικής στην Κύπρο φαίνεται να είναι πολύ λαμπρό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης, καθώς η χώρα διαθέτει άτομα που έχουν όρεξη για να κτίσουν τα θεμέλια της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, και «είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαι έτοιμος να φέρω την παραγωγή ακόμη τριών ταινιών στο νησί, το 2021».

Σχετικά με τη νέα τάξη πραγμάτων και τις αλλαγές που προέκυψαν στους χώρους εργασίας, οι επαγγελματίες στο χώρο οπτικοακουστικής θα πρέπει πλέον να ακολουθούν νέους κανονισμούς στα γυρίσματα ταινιών. Ο κ. Λογοθέτης είπε πως «θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σωστοί. Αναμένω ότι το συνεργείο στην Κύπρο θα φθάσει μαζί με την ομάδα μου γύρω στα 220 άτομα. Επομένως επεξεργαζόμαστε ένα ασφαλές πρωτόκολλο εργασίας στο γύρισμα».

Loader