Μία κυπριακή εταιρεία στο αμερικανικό Nasdaq

Μία κυπριακή εταιρεία στο αμερικανικό Nasdaq

Ένα σημείο σταθμό στην πορεία της Nexters ανακοίνωσε ο συνιδρυτής & CEO της εταιρείας, Andrey Fadeev. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την Κύπρο ως ιδανική χώρα, αρχικά για να ζει κανείς και έπειτα να δραστηριοποιεί τις επιχειρήσεις του.

Αρχές του 2021, η εν λόγω εταιρεία είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Nasdaq, καθώς και σχέδια που αφορούν την κυκλοφορία νέων παιχνιδιών και γενικότερα στην εδραίωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσω μιας στρατηγικής συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών και μια ρωσική εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), Kismet (KSMT.O) ολοκλήρωσαν στο τέλος Αυγούστου του 2021 τον επιχειρηματικό τους συνδυασμό για να αρχίσει η διαπραγμάτευση μετοχών της Nexters Inc. στο αμερικανικό Nasdaq.

Το deal, σύμφωνα με την Kismet, είναι η πρώτη συνεργασία του είδους, η οποία περιλαμβάνει μια εταιρεία από τη Ρωσία και ένα ρωσικό SPAC για την εισαγωγή μετοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Nexters διαθέτει κεντρικά γραφεία στην Κύπρο ως διεθνής εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αποσκοπεί στην ευχάριστη εμπειρία gaming.

 

Loader