Μόνικα Πιερίδου: Τα 10 μυστικά μιας επιτυχημένης επαγγελματία

Μόνικα Πιερίδου: Τα 10 μυστικά μιας επιτυχημένης επαγγελματία

Ζητήσαμε από τη Μόνικα Πιερίδου να μοιραστεί μαζί μας τα επαγγελματικά της μυστικά. “Δεν θεωρώ ότι πρόκειται περί μυστικών”, μάς είπε, “αλλά περί βιωμάτων. Ούτε στην Τύχη πιστεύω, έτσι στο φλου, αλλά στην ενεργειακή έλξη για… επιτυχία”. 


1. Το πρώτο πράγμα που έμαθα είναι να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Να θέτω ένα-ένα στόχο και να μην σταματώ στα εμπόδια που πάντα υπάρχουν. Πάντα να επιμένω, διαφοροποιώντας ακόμα και τη διαδρομή προς τον στόχο αν χρειαστεί! 

2. Θέλω συνεχώς να μαθαίνω, να σπουδάζω, να εξελίσσομαι. Οι γνώσεις είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή. Ανέκαθεν παρακολουθούσα σεμινάρια, σ’ όλους τους τομείς, ακόμα κι άσχετους με το θέμα μου!

3. Διατηρώ το πάθος και την αγάπη πάνω σε αυτό που ασχολούμαι. Σε περίπτωση που στη ζωή νιώσεις ότι αυτά σε εγκαταλείπουν… φύγε. Θα έρθει αποτυχία. 

4. Δουλεύω πάντοτε λες κι είναι η πρώτη φορά. Με τον ίδιο ενθουσιασμό της πρώτης φοράς. 

5. Αγαπώ τους ανθρώπους και θέλω να μπορώ να βλέπω και νιώθω πως αισθάνονται εκείνοι. Θέλω να μπαίνω στη θέση τους και στο πετσί τους. 

6. Έχω τρία αγαπημένα γνωμικά τα οποία ενστερνίζομαι: “Ο πιο αποδοτικός τρόπος να το κάνετε, είναι να το… κάνετε” (Amelia Earhart), “Το 80% της επιτυχίας είναι να είστε εκεί” (Woody Allen) και “Η επιτυχία έχει να κάνει με το να σας αρέσει ο εαυτός σας, αυτά που κάνετε και ο τρόπος με τον οποίο τα κάνετε” (Maya Angelou). 

222

7. Για να είσαι επιτυχημένος πρέπει να αγαπάς και να είσαι αφοσιωμένος σ’ αυτό που κάνεις! Και πάνω απ’ όλα να είσαι ο εαυτός σου. Η επιτυχία δεν είναι αυτοσκοπός. Η αγάπη για τη δουλειά σου θα σε οδηγήσει εκεί. 


8. Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτή την επαγγελματική διαδρομή, να ξέρεις ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο επάγγελμα. Πρόκειται για μία οικογενειακή υπόθεση αγαπης και συνάντησης ψυχικής, ενεργειακής και πνευματικής!

9. Αν το κίνητρό σου είναι οικονομικό, μην ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα.

10. Να διατηρείς την ανθρωπιά και την υπομονή σου. Να έχεις δημιουργική σκέψη και, το κυριότερο, ενσυναίσθηση. Να είσαι επικοινωνιακός και να ακούς. Απαιτεί θετική σκέψη να μπορείς να αντιμετωπίζεις το καθετί ακόμα και σε δυσκολες περιπτώσεις. Για να μπορέσει κάποιος να σε εμπιστευτεί χρειαζεται τη δική σου αληθεια!

Η Μόνικα Πιερίδου είναι εγγεγραμμένη Αισθητικός, Ρεφλεξολόγος και πρακτικός Αγιουρβέδα. 

 

Περισσότερα εδώ


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 ΑΠΟΡΙΕΣ στη βασίλισσα της πελλάρας


 

Loader