Το νέο πρόσωπο του Σκορπιού

Το νέο πρόσωπο του Σκορπιού

Νορβηγικός αρχιτεκτονικός κολοσσός πίσω από το project της αναγέννησης του Σκορπιού

Το νέο πρόσωπο του Σκορπιού, που ετοιμάζεται για να υποδέχεται στο μέλλον τους πιο απαιτητικούς πελάτες του κόσμου, φέρει την υπογραφή της νορβηγικής αρχιτεκτονικής εταιρίας Snohetta. Ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Rybolovlev εμπιστεύτηκε τα σχέδια στην ομάδα που έχει δημιουργήσει αρχιτεκτονικά αριστουργήματα σε όλο τον κόσμο, ώστε να δώσει στον ανανεωμένο Σκορπιό την παλιά του αίγλη.

ξκξκξκλ

ιοο
Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στην Ευρώπη

κ΄λκξξκκλ

Ανάμεσα στα έργα της Snohetta είναι το μνημείο των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη που εγκαινιάστηκε από τον Μπάρακ Ομπάμα τον Μάιο του 2014, η εμβληματική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η Norwegian National Opera και το Blanton Museum of Art στο Πανεπιστήμιο του Τέξας με έναν μοναδικό θόλο γλυπτών πετάλων.

Βαριά υπογραφή έχει όμως και η αθλητική εγκατάσταση του Σκορπιού, το μικρό γήπεδο με το συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 100 ατόμων, το οποίο σχεδιάστηκε από την εταιρία Populous που έχει δημιουργήσει το Tottenham Hotspur Stadium στο Λονδίνο και μερικά ακόμα από τα κορυφαία στάδια, συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα του πλανήτη.

ξκξκξκλ

 

Loader