Ο κληρονόμος της Samsung ξανά στην φυλακή

Ο κληρονόμος της Samsung ξανά στην φυλακή

Αρνήθηκε να κάνει έφεση

Ο δισεκατομμυριούχος θα περάσει τους επόμενους 18 μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής σε μια περίοδο αυξανόμενης παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Στην απόφαση να μην κάνει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης για τη φυλάκισή του, κατέληξε ο κληρονόμος του νοτιοκορεατικού κολοσσού SamsungΤζέι Υ. Λι, ο οποίος κατηγορήθηκε για υπόθεση δωροδοκίας. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσει τους επόμενους 18 μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής σε μια περίοδο αυξανόμενης παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Ο Λι αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσε ο δικηγόρος του σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Σεούλ αποφάσισε τηn 30μηνη ποινή φυλάκισης για τον δισεκατομμυριούχο, ωστόσο αναμένεται ότι θα χρειαστεί να εκτίσει 18 μήνες, αφού είχε μπει ήδη στη φυλακή για έναν χρόνο προτού απελευθερωθεί τον Φεβρουάριο του 2018.

Οι εισαγγελικές αρχές που ήθελαν να του επιβάλλουν ποινή φυλάκισης εννέα ετών, επίσης αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση στην απόφαση που σηματοδοτεί τον επίλογο ενός πολυετούς σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο κατέληξε στην ανατροπή της πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουέν Χι. Ο Λι είχε κατηγορηθεί ότι έκανε δωροδοκίες που περιελάμβαναν άλογα και άλλες πληρωμές, προκειμένου να κερδίσει υποστήριξη για να πάρει τα ηνία του μεγαλύτερου ομίλου της Νότιας Κορέας. Η δίκη – καθώς και μια δεύτερη υπόθεση που αφορούσε τη συγχώνευση δύο μονάδων Samsung – ήταν μια αναταραχή για την εταιρεία, η οποία επιφυλάχθηκε να τον ανακηρύξει πρόεδρο μετά το θάνατο του πατέρα του Λι Κουν Χι.

Η μετοχή της εταρείας με τη μεγαλύτερη αξία στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά 3% στη Σεούλ, ενώ το 2020 είχε ενισχυθεί κατά 40%.

Οποιοδήποτε κενό εξουσίας συνιστά κίνδυνο για την Samsung, Νο1 κατασκευάστρια επεξεργαστών μνήμης, smartphones και ηλεκτρονικών συσκευών στον κόσμο, σε ένα δύσκολο περιβάλλον λόγω πανδημίας, διαταραγμένων σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας και εντεινόμενου ανταγωνισμού στον κλάδο των συσκευών κινητής και στους ημιαγωγούς. Αν και οι καθημερινές δραστηριότητες της Samsung κατευθύνονται από μια «στρατιά» διευθυντικών στελεχών, η απουσία του Λι μπορεί να μπλοκάρει ή να περιπλέξει μεγαλύτερες επενδύσεις ή στρατηγικές μακροπρόθεσμες κινήσεις.

Κι αυτό γιατί όταν βγήκε την προηγούμενη φορά από τη φυλακή ο Λι διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην εταιρεία.

Πηγή 

Loader