Ο Μάρτιος είναι She for Her

Ο Μάρτιος είναι She for Her

Ένα Women Empowerment project, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, θα είναι live όλο τον μήνα Μάρτιο και είναι κάτι που θέλεις να ξέρεις!

Η Μαρία Λεωνίδου, founder & CEO του DoTwist μάς παρουσίασε το project και μας μίλησε για τη σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας.

She for her. Μίλησέ μου για το project. 

To campaign ονομάζεται She for Ηer και στόχος μας είναι να μοιραστούμε πληροφοριακό υλικό, γεγονότα και αριθμούς, αναφορικά με τη θέση των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Επίσης ευελπιστούμε πως θα εμπνεύσουμε και ενισχύσουμε τις γυναίκες, ενώ μέσω της πρωτοβουλίας, θα δώσουμε την ευκαιρία σε "γυναίκες να υποστηρίξουν γυναίκες". 

Διάβασε για το project και αγόρασε τα t shirts που θα ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια ΕΔΩ

kgkg

Πώς θα το πετύχετε αυτό; 

Έχουμε δημιουργήσει 5 limited edition T-shirts, σε συνεργασία με τις Ελληνίδες και Κύπριες σχεδιάστριες Νάντια Ράπτη, Χάρις Χαραλάμπους, Τζωρτζίνα Σκαλίδη και Κλέλια Ανδράλη. Οι σχεδιάστριες έχουν αποτυπώσει με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο η κάθε μία, ένα motto το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης και για την ίδια.

igigii
Μαρία Λεωνίδου

Τα t-shirt προσφέρονται προς πώληση; 

Ναι, και σκοπός μας είναι όπως τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις δοθούν αποκλειστικά στον οργανισμό Women On Top για την υποστήριξη του έργου του σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση των γυναικών στη δημόσια ζωή. 

Μίλησέ μου για αυτή την οργάνωση. 

Το Women On Top, ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει επιτυχώς υποστηρίξει περισσότερες από 450 γυναίκες μέσω mentoring και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 700 άνεργες, εργαζόμενες και αυτοαποασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Επιπλέον, μέσα από την πρωτοβουλία Women On Top in Business παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών του project αυτού, έχουμε δημιουργήσει φωτογραφικό υλικό, στόχος του οποίου είναι να 'αγκαλιάζει' και να αντιπροσωπεύει ΟΛΕΣ τις γυναίκες.

ηδηδηδ

Προχθές ήταν η ημέρα της γυναίκας. Πιστεύεις πως η ημέρα αυτή είναι εφαλτήριο για συζήτηση ή μία μέρα στην οποία αρχίζουν και σταματούν οποιεσδήποτε συζητήσεις περί ισότητας, ίσων ευκαιριών και ορατότητας; 

Η ημέρα της γυναίκας θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιείται ως αφορμή για περαιτέρω συλλογισμό και πράξεις που αφορούν την πρόοδο σε ό,τι αφορά στην ισότητα των δύο φύλων - και όχι για τις ξεπερασμένες ενέργειες που αφορούν λουλούδια και εκπτωτικά κουπόνια. 

Τα νούμερα του Eurostat μας δείχνουν ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, ώστε να κλείσουμε σημαντικά 'κενά' που αφορούν την δίκαιη εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου.

Οι επιχειρήσεις, οργανισμοί, και διευθυντικά στελέχη και οποιοσδήποτε θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του 'προοδευτικό', πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να διορθώσουν τα 'pay gaps' και να γίνουν 'transparent' σε ό,τι αφορά στις αμοιβές των δύο φύλων. Αυτό θα ήθελα πολύ να το δω να συμβαίνει τα επόμενα χρόνια στην Κύπρο. 

Παρόλο που στην Ε.Ε, το 45% των γυναικών έχει αποφοιτήσει από πανεπιστήμια σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό 35% των ανδρών, οι μικτές αμοιβές των γυναικών στην Ε.Ε είναι 16% χαμηλότερες από αυτών των αντρών, και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμη περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση αλλά και παραμονή στην αγορά εργασίας.

ξφξξφ

Επιπλέον: 

- μόνο το 8% των CEO των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών είναι γυναίκες. - το ποσοστό απασχόλησης των ανδρών βρίσκεται στο 78% σε αντίθεση με των γυναικών που βρίσκεται μόλις στο 67%

- Το 34% των γυναικών στην Ε.Ε και το 23% των ανδρών (ηλικίες 20-49) είναι 'ineligible' για γονική άδεια

Βασισμένη στα πιο πάνω στατιστικά, σήμερα η Eυρωπαική Επιτροπή ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα, τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν την επόμενη 5ετία ώστε τα κενά αυτά να μειωθούν σημαντικά.  

ηδηδηδδ

Η επίτροπος ισότητας Helena Dalli, αναφέρει: “The pursuit of equality does not require the shifting of anything from one basket to another. Equality is an infinite resource, and there is enough of it for everyone...'

Μέσα από την ενέργεια 'She for her' θέλω να επιστήσω την προσοχή στα στατιστικά στοιχεία στα οποία έχω αναφερθεί, γιατί πιστεύω ότι η ανοιχτή επικοινωνία και η σωστή πληροφόρηση μπορούν να ενθαρρύνουν τις γυναίκες στη διεκδίκηση αυτών που τους ανήκουν, και ενισχύουν τις προσπάθειες προς την επίτευξη της ισότητας σε όλους τους τομείς. Παράλληλα μέσα από την εκστρατεία του DoTwist, θέλουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα στην ενδυνάμωση όλων και περισσότερων γυναικών με τον τρόπο που εμείς μπορούμε. Σε κάθε τέτοια ενέργεια, είναι πολύ σημαντική η παρουσία και υποστήριξη των ανδρών, εξού και στην εκστρατεία μας συμμετέχουν και άντρες - οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν επίσης την ενέργεια αυτή.

νωωξω

ηδηδηδ

Μπορείτε να αγοράσετε τα tshirt που σας κέρδισαν την καρδιά ΕΔΩ 

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες στους ακόλουθους σύνδεσμους:

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Gender_statistics#Education

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_358 

Loader