Ο Τραμπ υπεύθυνος για 50 αναρτήσεις με fake news μέσα σε 14 μέρες

Ο Τραμπ υπεύθυνος για 50 αναρτήσεις με fake news μέσα σε 14 μέρες

Σε ενημέρωση του Κογκρέσου σχετικά με τον ρόλο των social media στις αμερικανικές εκλογές, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ αποκάλυψε ότι 50 αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκαν ως παραπλανητικές μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με την πολιτική που ακολούθησε η εταιρεία που διευθύνει, το Twitter, κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών.

Το ερώτημα ήταν κατά πόσο διαφυλάχθηκε η αξιοπιστία των ειδήσεων που υπήρχαν στις αναρτήσεις των χρηστών.

Ο Ντόρσεϊ είπε ότι υπήρξαν πάνω από 300.000 προειδοποιήσεις για μηνύματα που αφορούσαν πιθανά fake news, εκ των οποίων τα 50 είχε αναρτήσει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Συγκεκριμένα, μεταξύ 27 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου, το 0,2% των tweets που σχετίζονται με τις εκλογές έλαβαν τη σχετική ετικέτα.

Στον έλεγχο του Κογκρέσου, δηλαδή των Αμερικανών γερουσιαστών, υποβλήθηκαν τόσο ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όσο και ο CEO της Google, Σουντάρ Πιτσάι. 

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου των εκλογών, το Twitter αντιμετώπισε αρκετή κριτική, καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να χαρακτηρίζει σωρεία tweets του Τραμπ ως παραπλανητικά.

«Πριν από τις εκλογές του 2020, πραγματοποιήσαμε σημαντικές βελτιώσεις στις πολιτικές μας για την προστασία της ακεραιότητας των εκλογών. Ειδικότερα φέτος, ενημερώσαμε την πολιτική μας για την ακεραιότητα των πολιτών για να επιβάλουμε πιο ολοκληρωμένα την επισήμανση ή την κατάργηση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών», είπε ο Ντόρσεϊ.

Πηγή 

Loader