Όλοι σήμερα (παρα)μιλούν για τον νέο βασιλιά του NBA από την Ελλάδα

Όλοι σήμερα (παρα)μιλούν για τον νέο βασιλιά του NBA από την Ελλάδα

Πρωταθλητής NBA στέφθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα ξημερώματα της Τετάρτης, οδηγώντας με μια συγκλονιστική εμφάνιση τους Μιλγουόκι Μπακς στην κατάκτηση του τίτλου

Ο «Greek Freak» δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στον εντός έδρας αγώνα των Μπακς έφερε μετά από 50 χρόνια το πρωτάθλημα και πάλι στο Μιλγουόκι.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ με 50 πόντους αποτέλεσε τον μεγάλο ηγέτη των «Ελαφιών» και στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών απέναντι στους Φοίνιξ Σανς και έβαλε περήφανα την υπογραφή του στο τελικό 105-98.

Ο «Greek Freak» δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στον εντός έδρας αγώνα των Μπακς έφερε μετά από 50 χρόνια το πρωτάθλημα και πάλι στο Μιλγουόκι. Τα στατιστικά του σε αυτόν τον σπουδαίο τελικό δείχνουν γιατί πλέον πρέπει να θεωρείται ο νέος Βασιλιάς του NBA.

Ο «Giannis» στον κρισιμότερο αγώνα της καριέρας του έβαλε 50 πόντους (15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές), σημειώνοντας 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε 42 λεπτά συμμετοχής.

Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ  σε αγώνα των τελικών. Επιπλέον σημείωσε 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ.

 

 

Στις πρώτες του δηλώσεις ο 26χρονος Έλληνας μπασκετμπολίστας ευχαρίστησε το Μιλγουόκι που πίστεψε στον ίδιο: «Ήθελα να τα καταφέρω για την πόλη. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα». Πλέον τρία αδέλφια της οικογένειας, αυτός, ο Θανάσης και ο Κώστας, έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Πολλοί έκαναν πλάκα πέρυσι που ο Κώστας πήρε το πρωτάθλημα. Τώρα όμως τα καταφέραμε και εγώ και ο Θανάσης». «Τα καταφέραμε Κρις (σ.σ Μίντλετον). Τα καταφέραμε. Αυτός ο τύπος με σπρώχνει κάθε μέρα να γίνομαι σπουδαίος. Με τον Κρις είμαστε μαζί 8 χρόνια. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε για το Μιλγουόκι και θέλουμε να το ξανακάνουμε», πρόσθεσε ενθουσιασμένος. 

«Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΓΙΝΕ», έγραψαν οι Μπακς στο Twitter, αναρτώντας ένα μικρό αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

 

Loader