Ποιος μίλησε για μείωση τιμών στα ακίνητα λόγω lockdown;

Ποιος μίλησε για μείωση τιμών στα ακίνητα λόγω lockdown;

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί όπως φαίνεται

Ούτε η ζήτηση για αγορά ακινήτων έχει μειωθεί λόγω κορωνοϊού, ούτε όμως και οι τιμές έχουν πέσει όπως αρκετοί ισχυρίζονται ή θέλουν να πιστεύουν. Από την στιγμή που το κατασκευαστικό κόστος δεν έχει μειωθεί, φαίνεται πως δεν υπάρχει περιθώριο για μεγάλες αποκλίσεις από την αρχική τιμή πώλησης μίας κατοικίας. 

Γράφει η Νίκολα Καρατζιά  

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Χρυσοχός, CEO του Ομίλου Cyfield, διαψεύδει τυχόν αναφορές σε μείωση τιμών ύψους 15% και 20%, χωρίς όμως να αρνείται ότι μικρές εκπτώσεις έχουν γίνει και ίσως ξαναγίνουν για διευκόλυνση και κλείσιμο πράξεων. Τίποτε όμως δραματικό όπως αναφέρει και ούτε πρέπει να αναμένουμε μεγάλη διαφοροποίηση στα σημερινά δεδομένα.

Ωστόσο, οι ανάγκες της αγοράς παραμένουν σταθερές, διότι και ο τρόπος ζωής μας παραμένει ίδιος. «Ο κόσμος προχωράει τη ζωή του, παντρεύεται, ανελίσσεται επαγγελματικά, κάνει παιδιά. Όλες αυτές οι συνθήκες δεν τερματίστηκαν, οπότε, η ανάγκη για ανεύρεση ακινήτου παραμένει επίσης σταθερή. 

Τώρα, όσον αφορά στους ξένους αγοραστές, εξακολουθούν να θέλουν να επενδύσουν στην Κύπρο, είτε για εξοχική κατοικία, είτε για να εκμεταλλευτούν τα επενδυτικά προγράμματα της Δημοκρατίας» υπογραμμίζει.

ytut
O κ. Γιώργος Χρυσοχός, CEO του Ομίλου Cyfield

Μάλιστα, αποκλείει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων και αυτό όπως λέει, το στηρίζει στο γεγονός ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, έχουν μεγάλο απόθεμα καταθέσεων και μεγάλη ρευστότητα χρημάτων.

Όσον αφορά στους ξένους αγοραστές, ο κ. Χρυσοχός θεωρεί ότι με το άνοιγμα – χωρίς περιορισμούς- των αεροδρομίων, θα μεταβούν στην Κύπρο για επενδύσεις. «Αναμένω ότι κάποια στιγμή το Φθινόπωρο, θα υπάρξει μία υλοποίηση πολλών αναγκών που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Με λίγα λόγια, θα έχουμε μία απότομη άνοδο σε αγορές, επειδή όλες οι συσσωρευμένες ανάγκες των περίπου έξι μηνών αναμονής, θα εκδηλωθούν μαζικά», όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ!

Loader