Πώς θα προετοιμαστείς για την αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια των σπουδών σου

Πώς θα προετοιμαστείς για την αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια των σπουδών σου

Είσαι γεμάτος ενθουσιασμό για τη φοιτητική ζωή που σε περιμένει, αλλά έχεις αγωνία για το τι θα γίνει μετά. Θα καταφέρεις να βρεις δουλειά; Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα είναι αυτό της εργοδότησης και της απασχολησιμότητας.

Έτσι, εκτός από την επιλογή του αντικειμένου σπουδών, καθοριστικό ρόλο για το μέλλον σου διαδραματίζει και η επιλογή του κατάλληλου Πανεπιστημίου, που δίνει βάση τόσο στη θεωρητική κατάρτιση, όσο και στην πρακτική εξάσκηση, συνδέοντας τα ακαδημαϊκά προσόντα με πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, και σε προετοιμάζει για να εισέλθεις δυναμικά στην αγορά εργασίας.

Προετοιμασία για την αγορά εργασίας

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η απασχολησιμότητα των φοιτητών και αποφοίτων του αποτελεί προτεραιότητα καθώς διαθέτει μια σειρά εργαλείων για τη διευκόλυνση της αναζήτησης εργασίας πριν και μετά την αποφοίτηση. Οι συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Καριέρας, τα
προγράμματα πρακτικής άσκησης, η πλατφόρμα εργoδότησης που συνδέει τους φοιτητές και αποφοίτους, είναι μερικοί από τους λόγους που ο διεθνής οργανισμός πανεπιστημιακών αξιολογήσεων QS Top Universities (QS Stars) αξιολόγησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – το
πρώτο στην Κύπρο – με τον ψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στον τομέα της απασχολησιμότητας.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η αναγνώριση της απασχολησιμότητας των αποφοίτων αποτελεί απτή απόδειξη ότι οι φοιτητές του, όχι μόνο είναι έτοιμοι για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, αλλά και ότι είναι ψηλά στις προτιμήσεις των εργοδοτών.

Ισχυρή στήριξη και καθοδήγηση καθ΄ όλη τη διάρκεια φοίτησης

Περαιτέρω, το πολυδύναμο Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ενισχύει τα προγράμματα σπουδών και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απασχολησιμότητα των φοιτητών, καθώς προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών όπως Εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καριέρας, Πρακτική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση, Ετήσια Έκθεση Καριέρας με 100+ Εταιρείες και Οργανισμούς, Εργαστήρια Συγγραφής Βιογραφικών Σημειωμάτων, Οδηγό και Σεμινάρια Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, Προσομοιώσεις Συνέντευξης Εργασίας, Career Boot Camps.

Το Κέντρο Καριέρας είναι επίσης εταίρος στο δίκτυο EURES, την Ευρωπαϊκή Πύλη για την Επαγγελματική Κινητικότητα. Στόχος της συμμετοχής του είναι να ενθαρρύνει τους πτυχιούχους στην αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης σε όλη την Ευρώπη. Το δίκτυο EURES είναι ένα δίκτυο συνεργασίας που έχει σχεδιαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων εντός της ΕΕ.

Καινοτομία και Δημιουργικότητα

Η ύπαρξη του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft (MIC) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαδραματίζει σημαντικό ρόλo στην προετοιμασία του φοιτητή για την ένταξή του στην αγορά εργασίας. Αυτό οφείλεται κυρίως γιατί στο MIC οι φοιτητές του Πανεπιστημίου ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους και να αναπτύξουν τον επιχειρηματικό και καινοτόμο τρόπο σκέψης και τη δημιουργικότητά τους. Το MIC πραγματοποιεί διάφορες δράσεις όπως: διαγωνισμούς νέων επιχειρηματικών ιδεών, φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και συμμετοχή στο παγκόσμιο πρόγραμμα της Microsoft για start-ups, καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νέους επιχειρηματίες και  διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων σε θέματα τελευταίων τεχνολογιών. 

Αυτή η τακτική επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων και της καινοτομίας μέσω των διαφόρων εκδηλώσεων προσφέρει στους φοιτητές σημαίνουσες γνώσεις για τον υφιστάμενο και μελλοντικό χώρο εργασίας, κυρίως για τις ανάγκες που έχει η αγορά, καθώς και για τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω ώστε να γίνουν περιζήτητοι νέοι επαγγελματίες με την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Επίσης, με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και τις εκπαιδεύσεις του MIC, οι φοιτητές μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος, και να μάθουν να σκέφτονται και να πράττουν σαν μελλοντικοί επιχειρηματίες.

Η ουσιώδης σύνδεση θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης είναι που δίνει και το συγκριτικό πλεονέκτημα για την άμεση ένταξη των φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην αγορά εργασίας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που οι απόφοιτοί του είναι πρώτοι στις προτιμήσεις των εργοδοτών, με το 87% να έχει βρει εργασία στον τομέα τους σε διάστημα μόλις έξι μηνών από την αποφοίτησή τους.

Με ένα δυνατό σύστημα υποστήριξης των φοιτητών, εμπλουτισμένα προγράμματα σπουδών που συνδέουν άρρηκτα τη θεωρία με την πρακτική εξάσκηση, και με Συμβούλους έτοιμοι να βοηθήσουν σε κάθε βήμα επαγγελματικής αναζήτησης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να χαράξεις μια πετυχημένη σταδιοδρομία. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μπορείτε να βρείτε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο [email protected] 

Loader