Ππούσουλας: Εκστρατεία για τη σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο

Ππούσουλας: Εκστρατεία για τη σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο

Το #Live2EatCyprus challenge είναι η δεύτερη έκκληση-για-δράση του Ππούσουλα η οποία θα λάβει χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις 3 μέχρι τις 30 Μαΐου, κάθε Δευτέρα θα ανακοινώνεται ένα νέο challenge στις σελίδες του Ππούσουλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ππούσουλας χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα για να ενισχύσει τη φωνή των πολιτών και να διευκολύνει την αλληλεπίδραση και τη δημιουργία λύσεων που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή όλων στην Κύπρο.

Μέσα στο πλαίσιο του πρώτου Καλέσματος Υποβολής Ιδεών (Φεβρουάριος - Μάιος 2020), ο Ππούσουλας κάλεσε το κοινό να υποβάλει ιδέες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή στην Κύπρο. Πολλές από τις 56 προτάσεις που υποβλήθηκαν αφορούσαν περιβαλλοντικά βιώσιμες λύσεις με βάση την αρχή «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση».

Το #Live2EatCyprus challenge είναι η δεύτερη έκκληση-για-δράση του Ππούσουλα η οποία θα λάβει χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναπτύχθηκε με βάση το ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό στα περιβαλλοντικά ζητήματα και εστιάζει στην προστασία των περιβαλλοντικών πόρων μέσω της μείωσης των τροφικών αποβλήτων στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2017 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κατά κεφαλή παραγωγή τροφικών αποβλήτων στην Κύπρο ξεπερνά τα 300 κιλά τον χρόνο, ενώ η Κύπρος κατέχει την τρίτη υψηλότερη κατά κεφαλήν παραγωγή αποβλήτων στην Ευρώπη. 

Ο Ππούσουλας πιστεύει ότι η δημιουργία καλών συνήθειων ξεκινάει από τον προγραμματισμό των γευμάτων μας, τα έξυπνα ψώνια, χακς (hacks) αποθήκευσης και διατήρησης τροφίμων και την επαναχρησιμοποίηση των υπολειμμάτων. Δημιουργώντας καλές συνήθειες, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, να συμβάλουμε στη διάσωση του περιβάλλοντος μας και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που όλοι λατρεύουμε να κάνουμε: Να ζούμε για να τρώμε! 

ωαφαγ

Πώς θα λειτουργήσει;

Από τις 3 μέχρι τις 30 Μαΐου, κάθε Δευτέρα θα ανακοινώνουμε ένα νέο challenge στις σελίδες του Ππούσουλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κάθε challenge (συνολικά 4), θα προσκαλεί το κοινό να μοιραστεί τις ιδέες του σε μορφή κειμένου, φωτογραφίας ή βίντεο στο λογαριασμό τους στο Facebook ή στο Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag #Live2EatCyprus και προσθέτοντας την ετικέτα @PusulaCyprus στη δημοσίευση τους – όσο πιο δημιουργική και ευφάνταστη η ιδέα, τόσο το καλύτερο.

Όποιος μοιράζεται την ιδέα του, θα μπαίνει αυτόματα στην κλήρωση για μια δωρο-κάρτα αξίας 200 ευρώ από την Amazon η οποία θα κληρώνετε στο τέλος κάθε challenge.

Οι 10 ιδέες που θα λάβουν τα περισσότερα “Μου αρέσει” (likes) για κάθε challenge θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή υλικού προώθησης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στο νησί.

φαφφ

Ιστορικό:

Ο Ππούσουλας πραγματοποιείται μέσα στo πλαίσιo του Προγράμματος Οικονομικής Ανάλυσης για Βιώσιμη  Ανάπτυξη, το οποίο χρηματοδοτείται με βάση τον Κανονισμό (EK) αριθ. 389/2006 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Φεβρουαρίου 2006. Ο Ππούσουλας έχει προσαρμοστεί και εφαρμόζεται στην Κύπρο σε συνεργασία με την CONSUL, τη μονάδα Mind, Behavior, and Development Unit (eMBeD) της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) και το Κέντρο Βιώσιμης Ειρήνης και Δημοκρατικής Ανάπτυξης (Centre for Sustainable Peace and Democratic Development - SeeD).

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook: www.facebook.com/PusulaCyprus και Instagram: @pusulacyprus

Loader