Στη Ρωσία θα έχουν δικό τους ίντερνετ. Δεν τους αρέσει το άλλο

Στη Ρωσία θα έχουν δικό τους ίντερνετ. Δεν τους αρέσει το άλλο

Από το internet στο runet, μία Ρωσία δρόμος

Ρωσία: Έχει δοκιμαστεί ήδη το Runet πάνω στο οποίο δούλευε η Ρωσία που θέλει να αποκτήσει αυτονομία όσον αφορά στον παγκόσμιο ιστό.

Για την δοκιμή που έγινε δεν έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Η αλήθεια είναι ότι στους ειδικούς της τεχνολογίας προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι κάποιες χώρες επιθυμούν να «απεξαρτηθούν» από το διεθνές διαδίκτυο και προχωρούν στη δημιουργία εναλλακτικών δικτύων. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Οι 11 νέες σειρές του 2020 που δεν βλέπουμε την ώρα να δούμε, γράφει ο Μαρίνος Νομικός  run


«Ολοένα συχνότερα αυταρχικές χώρες που θέλουν να ελέγξουν τι βλέπουν οι πολίτες τους, ακολουθούν το δρόμο που έχουν ήδη πάρει το Ιράν και η Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα έχουν πρόσβαση στο διάλογο σχετικά με το τι συμβαίνει στη χώρα τους και θα παραμένουν μέσα στη δική τους φούσκα», δήλωσε ο καθηγητής 'Αλαν Γούντγουορντ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, σύμφωνα με το BBC.

«Η ιδέα είναι ότι το διαδίκτυο μέσα στη Ρωσία θα διασυνδέεται με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο σε λίγα συγκεκριμένα σημεία, πάνω στα οποία η κυβέρνηση θα ασκεί έλεγχο. Αυτό στην ουσία θα υποχρεώσει τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να διαμορφώσουν το διαδίκτυο μέσα στα σύνορα τους, όπως ένα γιγάντιο εσωτερικό δίκτυο μιας μεγάλης εταιρείας», πρόσθεσε.

Το ρωσικό πρακτορείο Tass ανέφερε ότι οι δοκιμές αξιολόγησαν την ευπάθεια των συσκευών του «διαδικτύου των πραγμάτων» και την ικανότητα του Runet να αντέχει σε «αρνητικές εξωτερικές επιρροές».


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα κορυφαία apps της δεκαετίας


 

Loader