Συνεργασία: Το κλειδί στη δημιουργία θετικής κοινωνικής επίδρασης

Συνεργασία: Το κλειδί στη δημιουργία θετικής κοινωνικής επίδρασης

Η πανδημία, επηρέασε όλους τους τομείς της οικονομίας αλλά βαθύτερα την κοινωνία των πολιτών. Όσους δραστηριοποιούνται στον μη κερδοσκοπικό τομέα.

Όσους βασίζονται σε χορηγίες, δωρεές και εισφορές για να επιβιώσουν και να πετύχουν το στόχο τους. Ο στόχος βιώσιμης ανάπτυξης 17.17 που απαιτεί την ενθάρρυνση και την προώθηση «αποτελεσματικών συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και της κοινωνίας των πολιτών» επισημοποιεί το παλιό ρητό «Αν θέλετε να πάτε γρήγορα, πηγαίνετε μόνοι σας.

Αν θέλετε να πάτε μακριά, πηγαίνετε μαζί». Τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε τις απειλές και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι κερδοσκοπικοί όσο και οι μη κερδοσκοπικοί τομείς, και να προσδιορίσουμε τι μπορεί να μάθει ο καθένας από τον άλλο ενώ συνεργάζονται για την επίτευξη κοινών στόχων.

Με τον επιχειρηματικό κόσμο να αντιλαμβάνεται ότι η φιλανθρωπία δεν είναι αρκετή για να τον μετατρέψει σε βιώσιμο και εταιρικά υπεύθυνο και την μετατόπιση της σημασίας στη δημιουργία διαμεριζόμενης αξίας σε όλους τους συμμέτοχους εκ των οποίων από τα πιο σημαντικά η κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται, πως οι ΜΚΟ ανταποκρίνονται στα νέα αυτά δεδομένα για προσέλκυση υποστήριξης και άντλησης πόρων από επιχειρήσεις? Μπορούν να ταυτιστούν οι αξίες ενός ΜΚΟ με έναν κερδοσκοπικό οργανισμό? Μπορούν να συμπορευτούν αρμονικά με αμοιβαίο όφελος που να διασφαλίζει την ευημερία της κοινωνίας? Εξάλλου, μπορεί μία εταιρεία να ευημερήσει σε μία κοινωνία που δεν ευημερεί? 

Σε μία προσπάθεια να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα αλλά και πολλά άλλα και να εξοπλίσουν τους τοπικούς ΜΚΟ (Μη- Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς) με τα κατάλληλα εφόδια αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις στην εργασία τους αλλά και να αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ τους, η Grow Sustainability Consulting και το European Institute of Management and Finance (EIMF) διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο ΜΚΟ στη Κύπρο, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 8:30-16:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου. 

Το συνέδριο θα αποτελείται από μία σειρά παρουσιάσεων, διαλέξεων και συζητήσεων γύρω από πολλά και διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν ένα ΜΚΟ σήμερα όπως:

1. Διακυβέρνηση

2. Οικονομική Διαχείριση

3. Ανάπτυξη πόρων

4. Εθελοντισμός / Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού  

5. Ακτιβισμός  

6. Ψηφιακός Μετασχηματισμός

7. Αξιοποίηση ψηφιακών μέσων & τεχνολογίας

Διακεκριμένοι ομιλητές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης αλλά και εμπειρογνώμονες στα πιο πάνω θέματα θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στον κάθε τομέα. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το Συνέδριο όπως το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τη θεματολογία πατήστε εδώ. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα ανταλλαγούν απόψεις και ιδέες και θα αναλυθούν οι καλύτερες πρακτικές που υιοθετούνται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ενθάρρυνση και την έμπνευση των συμμετεχόντων να συνεχίσουν τις προσπάθειες και δράσεις τους για θετική κοινωνική επίδραση.  

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι εντελώς δωρεάν προς όλους όσους εργάζονται εθελοντικά και μη σε ΜΚΟ και είναι μία κοινωνική προσφορά των εταιρειών Grow Sustainability Consulting και EIMF. Η εγγραφή είναι απαραίτητη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στο eimf.eu/NGOcongress

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντών (ΠΣΣΕ) και του NGO Support Centre.

Χορηγός Επικοινωνίας: Όμιλος Digital Tree. Χορηγός Φιλοξενίας: Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου.

Loader