Τι σημαίνει το «i» στο iPhone

Τι σημαίνει το «i» στο iPhone

Το «i» φιγουράρει μπροστά από τα περισσότερα προϊόντα της Apple, από το iPhone μέχρι τα iTunes.

Το γράμμα αυτό σηματοδότησε τα περισσότερα προϊόντα της Apple, μία από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες, από την κυκλοφορία του iMac το 1998. Τότε, σε event της Apple, ο Στιβ Τζομπς εξήγησε τη σύνδεση μεταξύ του «i» και «Mac». «Το iMac προέρχεται από τον γάμο του ενθουσιασμού του Internet με την απλότητα του Macintosh. Με αυτό στοχεύουμε στη νούμερο 1 χρήση που μας λένε ότι θέλουν οι καταναλωτές από τον υπολογιστή τους, η οποία είναι πρόσβαση στο Internet απλά και γρήγορα».

Οι άλλες ερμηνείες του «i» στην Apple

Ωστόσο, το «i» δεν σημαίνει μόνο Internet. Μέσω slide παρουσίασε και τις άλλες ερμηνείες που εκπροσωπούν την Apple: individual (ατομικό), instruct (διδάσκω), inform (πληροφορώ), inspire (εμπνέω).

Εκ τότε το «i» έγινε σήμα κατατεθέν της Apple και κοσμεί ακόμη προϊόντα της εταιρείας, όπως το iPhone. Ωστόσο, έχει χάσει την αρχική του λάμψη, καθώς αρκετά νέα προϊόντα (Apple TV, Apple Watch) έχουν απαλλαχθεί από αυτό καθώς πλέον η σύνδεση στο Internet θεωρείται δεδομένη. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες έννοιες δεν υπάρχουν στο DNA τους.

Το βίντεο από το 1998 με τον Στιβ Τζομπς να εξηγεί τι είναι «i» στα προϊόντα της Apple:

Πηγή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Apple: Παραδέχεται λάθος στο Facetime για κρυφές ακροάσεις

Το Netflix δεν θα ενσωματωθεί στην streaming υπηρεσία της Apple

Γυναίκα τα έβαλε με την Apple και νίκησε

Loader