Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ασφάλεια

Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ασφάλεια

Νέα τεχνολογική λύση από τη NEDECO Electronics Ltd για προστασία της ιδιωτικότητας των συνομιλιών

Τη δυνατότητα για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με απόλυτη ασφάλεια προσφέρει η NEDECO Electronics Ltd, μέσα από τη νέα συνεργασία της με την κορυφαία ισραηλινή εταιρεία CommuniTake, που πρωτοπορεί παγκοσμίως στον τομέα της ασφαλούς επικοινωνίας, έχοντας στο portfolio της μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες. 

Ο κίνδυνος υποκλοπής εμπιστευτικών δεδομένων και παρακολούθησης συνομιλιών συνιστά σημαντική απειλή, τόσο για κυβερνητικούς όσο και για ιδιωτικούς οργανισμούς, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η απομακρυσμένη εργασία και η χρήση των smartphones για επαγγελματικούς σκοπούς κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για συσκευές κινητής τηλεφωνίας και λογισμικό που μπορούν να υποστηρίξουν ασφαλείς συνδιαλέξεις αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Η νέα τεχνολογική λύση που προσφέρει η NEDECO Electronics Ltd παρέχει τη δυνατότητα για ασφαλή επικοινωνία, μέσα από τη χρήση των ειδικά κατασκευασμένων κινητών τηλεφώνων της CommuniTake (IntactPhones) ή με την εγκατάσταση του ειδικού λογισμικού προγράμματος Intact Communicator σε οποιοδήποτε smartphone με λειτουργικό σύστημα Android. Κάθε οργανισμός που υιοθετεί τη συγκεκριμένη τεχνολογική λύση, προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη του προσωπικού του να διεξάγουν κρυπτογραφημένες φωνητικές κλήσεις, να ανταλλάζουν αρχεία και γραπτά μηνύματα σε πραγματικό χρόνο με ασφάλεια, να σερφάρουν στο διαδίκτυο σε ένα απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, να ενημερώνονται σε περίπτωση προσπάθειας εγκατάστασης κακόβουλων λογισμικών, όπως είναι τα mobile Trojans, για υποκλοπή των δεδομένων και πολλά άλλα. 

Υπογραμμίζοντας τη σύγχρονη ανάγκη για ασφαλή δικτύωση από απομακρυσμένες τοποθεσίες, ο γενικός διευθυντής της NEDECO Electronics Ltd, Λουκιανός Ράφτης, τόνισε ότι σήμερα, με βάση έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό, το 87% των συσκευών Android δεν είναι ασφαλές, ενώ το 36% των συσκευών που στοχεύουν τα διάφορα κακόβουλα προγράμματα με σκοπό την κλοπή χρηματοοικονομικών δεδομένων είναι συσκευές Android. «Τα smartphones που όλοι χρησιμοποιούμε παρέχουν σίγουρα πολλές διευκολύνσεις στον χρήστη, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν πηγή διαρροής εμπιστευτικών δεδομένων, κάτι που τα καθιστά ακατάλληλα για επαγγελματική χρήση. Η τεχνολογική λύση της CommuniTake καλύπτει ακριβώς το κενό που έχει δημιουργήσει η ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για απομακρυσμένη επικοινωνία και η ραγδαία αύξηση των κινδύνων στους οποίους δύναται να εκτεθούν ευαίσθητα δεδομένα» πρόσθεσε. 

Η NEDECO Electronics Ltd αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα παροχής έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και αξιόπιστο πάροχο εξοπλισμού δικτύων και τηλεπικοινωνιών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο. Ως ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος εισαγωγέας και μεταπωλητής των τηλεπικοινωνιακών κέντρων της γαλλικής εταιρείας-κολοσσού Alcatel-Lucent Enterprise στην Κύπρο, συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά, την KPMG Cyprus, τη Unicars, τα Αρτοποιεία Ζορπάς, τη CYTA, την Epic και με πολλές άλλες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

 

Loader